Mercedes-Benz E-Klasse: webasto kachel

Bouwjaar: 1998

de kachel voor de voorverwarming van het koelwater is vervangen van een mercedes E 220 cdi. dit is een webasto kacheltje. na vervanging blijft het zelfde probleem, motor komt niet op temperatuur. moet deze kachel door de dealer geactiveerd worden? of kun je dat zelf? of hoeft hij helemaal niet geactiveerd te worden en is er een ander probleem?

dirk2291

Geplaatst door dirk2291 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden


probeer evt.harde reset(accu klem)
Of kijk op www.standkachel.nl

succes Hub

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de electrische waterpomp even de koolborstels willen wel eens versleten zijn dan is er geen circulatie en word de motor niet warm maar draait de kachel wel of even.

msmax (0), 18 jaar geleden

Dirk,

Het wordt gestuurd door en klok en/of een buitenlucht temperatuur sensor en een koelwater temperatuur sensor.

Als het als bijverwarming werkt dan komt de Webasto unit in actie bij minder dan 5 graden buiten temperatuur en blijft werken tot water op meer dan 60 graden staat.

Als het ook als standkachel werkt (zit dan ook een klok in) dan moet het worden gestuurd door de klok.

Als je een KKL interface hebt dan heb ik de software waar je de Webasto mee kan uitlezen en eventueel ook sturen. Ook worden de diverse sensor inputs getoond of ze actief zijn of niet.

Msmax

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.