Mercedes-Benz E-Klasse: dashboardverlichting (lampjes defect) E220 CDI

Bouwjaar: 1998

hallo, van mijn dashboardverlichting werkt het lampje tussen brandstofmeter en snelheidsmeter niet meer. hoe vervang ik dit lampje(s) ? gaarne stap voor stap wat ik moet de-/monteren.

dank bij voorbaat.

Ron10345

Geplaatst door Ron10345 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

klok eruit trekken met haakjes en dan de lampjes vern.

Ron10345 (0), 18 jaar geleden

sorry mb-man, als ik naar het dashboard kijk zie ik geen plaatsen waar ik haakjes in kan zetten. is het de bedoeling dat ik het kunststof omhulsel als eerste weg moet halen. zo ja, kan ik deze zachtjes opwippen en naar mij toe halen? gaarne uitleg.
dank bij voorbaat..

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt geen haakjes...dan de onderplaat[onder het stuur]verwijderen en de combi eruit duwen met de hand.

Ron10345 (0), 18 jaar geleden

ik bedoel de zwarte kunststof rand die als afwerking fungeert. kan ik deze voorzichtig demonteren (misschien zie ik dan de plaatsen waar de unit ingeklikt zit).

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee,kan niet!!breekt gegarandeerd af

Ron10345 (0), 18 jaar geleden

hallo, heb met twee gebogen staafjes de unit kunnen lichten (ca. 7 cm inbrengen en kwart draaien). lampjes vervangen ging simpel. moest wel de hoofdstekkers loskoppelen om de unit vrij van de auto te krijgen.
dank voor reactie !

berkane56 (0), 18 jaar geleden

Voor Ron
ik heb ook een e klas bj 99 en het dashboard verlichting is defect, wil het zelf doen maar weet niet hoe het moet en wat voor gereedschap ik nodig heb etc kan iemand mij helpen?

Ron10345 (0), 18 jaar geleden

appie El... je hebt twee haken nodig. je kan ze zelf maken... ze moeten ca. 12 cm lang zijn. diameter 2 mm. aan het einde moet je een bocht maken van ca. 5 mm. deze bochten mogen niet terugbuigen, anders kan je de unit niet naar voren halen. ter hoogte van (links) 0-toets (terugstelknop dagteller) en (rechts) ter hoogte van klok-instelling, dien je de twee haken voor ca. 7 cm in te schuiven. voorzichtig trekken (je voelt vanzelf of de unit naar je toe komt). niet minder dan 7 cm, anders trek je het glas kapot. als eenmaal gelukt, kom je 2 stekers tegen (zijn vergrendeld met een klem. deze klem kan je aan de bovenkant zachtjes indrukken en klem naar je toe bewegen (alles met beleid). de stekkers kan je dan loshalen. de unit schuif je naar rechts. de lampjes die je nodig hebt, zijn 1,5 Watt (ca. 3 eurtjes per stuk). terugzetten van unit... stekkers eraan en voorzichtig inschuiven.. succes !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.