Mercedes-Benz S-Klasse: w116 brandstofpomp slaat niet aan.

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: M100 6.9 V8

Hallo,

sinds enige tijd heb ik een mercedes w116 6.9 aangeschaft. Er zou een probleem zijn met de brandstofpomp maar dat is ondertussen al uitgesloten.
De brandstoftank heb ik omgespoeld (zat geen vuil in), nieuwe brandstofpomp incl. filter en alle leidingen rondom. Nieuw brandstofpomp relay (voor in de zekeringskast)

De pomp slaat helaas nog niet aan bij het omzetten van het contact, heb ik iets over het hoofd gezien wat de oorzaak kan zijn dat de pomp geen voeding krijgt?

Kan ik de pomp eventueel rechtstreeks ergens op aansluiten om te testen? (achterlichten bijv.)

alvast bedankt.

groeten Wouter

w116 Benz

Geplaatst door w116 Benz (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

draad van pomp naar relais (87 ) controleren --heeft u 12v op de 30 van het relais -de 30 met de 87 overbruggen wel met zekering 10amp tussen

w116 Benz (0), 13 jaar geleden

Hallo,

ik heb de contactpunten van het relais doorgemeten. Met de sleutel op contact gedraaid komt er geen stroom op de 30 en ook op geen andere punt van het relais.

Ik heb een electrisch schema weten te bemachtigen waar ik uit haal dat het relais dat de ECU aanzet ervoor zorgt dat het brandstofpomp relais aan schakelt (klopt dit? of moet de ECU ook nog een signaal geven).

w116 Benz (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost.

Na enig zoekwerk ben ik erachter gekomen dat er een schakelaar onder de stoel was geinstalleerd. Hiermee kan de pomp aan en uit gezet worden blijkbaar.

Bedankt voor de tip in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.