Mercedes-Benz M-Klasse: w163 start niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 cdi

hey, ik heb hier een mercedes w163 270 cdi automaat ong. 150d km staan die tot nu geen of weinig problemen had (lmm en hogedrukpomp vervangen begin dit jaar), deze morgen (3dagen stil gestaan) ontgrendelen, sleutel in contact tot 2de stand geen probleem, 3de staan klik (startmotor) en alle lichtjes waren weg, alles komt terug en brand zwak, koplampen lichten op en alles gaan terug uit enz. heeft iemand een idee of heeft dit zelf al gehad?

dragstarsteven

Geplaatst door dragstarsteven (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Accu leeg...

dragstarsteven (0), 9 jaar geleden

De batterijspanning is 13 V...

Theo Sparenburg (10), 9 jaar geleden

Verdenk toch sterk de accu of aansluitingen.
Meet eens op de accupolen tijdens het starten. Als dat goed is Meet ook het spanningsverlies tussen de polen en de klemmen. Controleer/reinig zo nodig de aansluitingen op de accu, massa en startmotor. Accuklemmen goed vast?


vr.gr. Theo

dragstarsteven (0), 9 jaar geleden

13v tot aan de zekeringkast en tot aan startmotor, maar hij geraakt zo ver niet bij het ontgrendelen en vergrendelen van de deuren pinken de richrtingaanwijzers niet, en contact in stand 2 geen probleem op het eerste zicht, van dat je het in stand 3 zet licht alles op dashboard op, valt alles uit, lichtjes gaan terug aan en branden zwak (5V gemeten op batterij) voorlichten lichten ook even op en alles begint opnieuw tot na 10 keer dan komt er start error op km aanduiding...

Theo Sparenburg (10), 9 jaar geleden

Gemeten onder belasting (tijdens het starten) ?


vr.gr. Theo

dragstarsteven (0), 9 jaar geleden

Zo ver geraak ik spijtig genoeg niet :-( [quote=Theo Sparenburg]Gemeten onder belasting (tijdens het starten) ?


vr.gr. Theo[/quote]

Theo Sparenburg (10), 9 jaar geleden

Meten op de accupolen op het moment dat iemand tracht te starten. Al met startkabels geprobeerd??



vr.gr. Theo

dragstarsteven (0), 9 jaar geleden

Jawel allemaal al geprobeerd... Maar helaas geen resultaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.