Mercedes-Benz 210: W210 voorbanden slijten schijn af

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3-liter

Onder mijn W210 zit nu een set banden die 20.000km oud zijn, maar de voorbanden zijn aan de buitenkant helemaal glad. Maar aan de binnenkant is nog ruim profiel over. Een tweetal maanden terug heb ik mijn banden laten uitlijnen/balanceren, hoe is het mogelijk dat er z'on groot verschil zit in slijtage? Ik ben geen harde rijder in de bochten, alleen op het rechte stuk wil ik wel eens doorrijden.

300drijder

Geplaatst door 300drijder , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

Treb, 9 jaar geleden

Alleen de wielen balanceren is niet voldoende. Je moet de auto laten uitlijnen.
Lees dit maar eens: http://www.marcovw.nl/Motor/Wielgeometri...
Groet,
Bert

300drijder, 9 jaar geleden

Mijn banden zijn gebalanceerd en de auto zelf uitgelijnd (spoorstangen etc.).

Punt PRO, 9 jaar geleden

Of de apperatuur deugt niet en/of de monteur heeft zich niet aan de handleiding gehouden. Laat de garage het resultaat maar zien . Je zal niet de enige zijn met zulke klachten. Groeten.

Treb, 9 jaar geleden

Je hoort dat toch wel vaak, dat er niet goed uitgelijnd is. Maar hoe herken je een goed uitlijnbedrijf?

Punt PRO, 9 jaar geleden

Het moet voor de monteur routine zijn. Hij moet ook beginnen met controle op speling van de (onderste ) fuseekogel en andere belangrijke gewrichten. Deze kogel staat t.o.v. de meeste auto's onder spanning en is wat omslachtig om hem goed te beoordelen. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.