Mercedes-Benz E-Klasse 2012: W212 Mercedes E (2012) maakt ratelend geluid

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

Dag iedereen,

Sinds kort maakt mijn Mercedes E200 (W212, automaat) van 2012 een raar ratelend geluid als ik optrek! Het is echt enkel tussen de 50-70 km/u en het lijkt van voor te komen (alsof er iets in het dashboard trilt).
Dit komt niet altijd voor, het hangt echt af van de manier waarop ik op trek. Het komt meestal voor wanneer ik niet te snel optrek en het pedaal niet volledig indruk. Bij snel optrekken of zeer traag optrekken komt het geluid niet voor.Is er iemand die dit geluid herkent of hetzelfde probleem heeft voorgehad? Mijn garagist heeft al geprobeerd de knalpijp wat steviger te bevestigen maar het heeft geen verschil gemaakt.

Groeten,
Morrowguard

Morrowguard

Geplaatst door Morrowguard , lid sinds 5 jaar geleden

7 Reacties

Profundo Autoservice PRO, 5 jaar geleden

Zijn de motorsteunen al gecontroleerd?

Morrowguard, 5 jaar geleden

Dag Profundo,

Dank je wel voor je tip! Ik geef het zeker door aan de garagist om het binnenkort eens te laten nakijken!
Als je nog mogelijke adviezen hebt, hoor ik ze graag!

Dank je wel!

Groeten,
Morrowguard

Morrowguard, 5 jaar geleden

Misschien niet onbelangrijk om te vermelden:
Mijn auto heeft nog maar 58k op de teller staan!

Maandag ga ik de garage bezoeken en hem de suggestie van Profundo voorleggen. Zijn er nog mensen die mogelijks een suggestie hebben?
Ik heb gisteren gemerkt dat het geluid minder aanwezig is wanneer ik met een bijna-lege tank rond aan het rijden ben. Ik ben daarna gaan tanken en toen was het geluid terug in zijn volle glorie!

Misschien heeft het iets met gewicht te maken?

Groetjes,
Morrowguard

Profundo Autoservice PRO, 5 jaar geleden

Laat evt ook even de vrijloop pulley van de dynamo controleren, deze gaan graag vast zitten en veroorzaken ook hinderlijke trillingen en geluiden.

Morrowguard, 5 jaar geleden

Dag allen,

Zowel de motorsteunen als de vrijloop pulley van de dynamo zijn gecontroleerd geworden. Deze waren volledig intact en in goede staat.
De garagist heeft een update gedaan van de software (versnellingsbak) maar dit heeft spijtig genoeg niets uitgehaald.

Ik blijf vooral met het gevoel zitten dat het iets kleins is wat los zit aangezien het echt enkel voor komt tussen de 40-70km / u bij gemiddelde optreksnelheid (eerder naar de rustige kant).

Als er nog suggesties zijn wat het mogelijks nog kan zijn, altijd welkom! Indien we het vinden, laat ik het jullie zeker weten!

Profundo Autoservice PRO, 5 jaar geleden

Laat anders ook de hardy schijven en het steunlager van de cardan as eens goed controleren, alsmede de kruiskoppelingen die in deze as zitten.
Bij enige speling geeft dat ook vervelende trillingen.

Beste antwoord, geplaatst door Morrowguard, 5 jaar geleden

Dag iedereen,

Het probleem is eindelijk opgelost!

Blijkbaar zaten er wat schroeven / bouten rondom de wielas die wat speling hadden. Nadat deze terug zijn vast gezet, is het probleem verholpen!
Dank je wel voor de tips allemaal!!

Groetjes,
Morrowguard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.