Mercedes-Benz Clk: waterschade na flinke regenbui

Bouwjaar: 2005

Beste Mensen !

Een vriendin van me in Spanje kwam met een 3 maanden oude geleende Mercedes CLK200 Compressor in een hevige regenbui terecht. De motor hield er mee op en volgens de Mercedes garage is er water in de cylinders terecht gekomen, waardoor er het een en ander is afgebroken en krom getrokken. Iemand enig idee of dit normaal is bij dit soort auto's ?
Verzekering betaald niet en de Mercedes garage in Barcelona zegt gewoon, jammer dan !

Ik hoor graag jullie mening hierover.

Vriendelijke groet van Jan

Texsys

Geplaatst door Texsys (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

IS DE AUTO MET ZIJN MOTOR ONDERWATER GEWEEST?
GR JAN

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Andere garage opzoeken,dit is niet normaal

Texsys (0), 18 jaar geleden

Heren, bedankt voor jullie reactie !
Nee de auto is niet koppie onder geweest, gewoon een gigantische regenbui !

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

ZOEK DAN EEN ANDERE GARAGE
GR JAN

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Het mag niet en het kan niet! Een auto vooral een Mercedes, heeft enorme zware proeven doorstaan en is met grote marges eruit gekomen, dus een Mercedes alleen voor droog weer bestaat niet. En drie maanden oud, je hebt toch recht op garantie van DAS HAUS.

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

als een clk te hard door een laag van ongeveer 10cm water rijd kan het water over de voorbumper gaan waardoor de lucht inlaat van de motor die daar zit water binnen kan krijgen met de door jou genoemde gevolg schade als resultaat

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt me dan een constructiefout..=garantie...

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

geen construktie fout, te hard door te diep water

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Onzin!
Gewoon een constructie fout , dus Garantie.

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Rene, denk je nou echt dat de heren ingenieurs en constructeurs van zo'n gerenommeerd merk echt geen rekening meegehouden hebben. Kijk maar nou eens naar ons landje,Nederland, een nat landje, het regent er vaak met flinke stort buien,ik heb nooit problemen mee gehad. Je moet wel rustiger rijden. Als je goed nadenkt: water helemaal in de cilinders, nee, misschien waterdampen. Kijk de luchtfilter zou als eerste helemaal nat worden tot er geen lucht meer door kan en dan zou de motor gewoonweg afslaan, niet dat je een half uur door kan rijden of langer.En als er wat water door heen kan dan zou die gewoon weg verbranden door de hoge temperaturen.Dus motor delen zou nooit krom kunnen trekken, dit kan alleen als de motor oververhit raakt,toch!

Texsys (0), 18 jaar geleden

Even nog een aanvulling. De motor is uit elkaar gehaald,
1 drijfstang gebroken, de rest was gewoon krom !
Nu gaat het erom wie dit geintje gaat betalen.
Auto is echt pas 3 maanden oud met 3000 km. op de teller.
In Barcelona bij de Mercedes dealer stonden meer van dit soort auto's met dezelfde problemen.

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt dus inderdaad op waterslag..ben benieuwd hoe dit loopt,zal wel niet de bedoeling zijn dat de auto niet gebruikt mag worden bij regen...

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Jan, blijf ons op de hoogte houden van de ontwikkelingen van je wagen, ben echt benieuwd naar de oorzaak? En drie maanden oud met 3dkm op de teller, dan valt alles toch onder de garantie van DAS HAUS. Je hebt gewoon normaal gereden op de snelweg in een stortbui en er staat nergens in de handleiding dat je in de regen niet mag rijden,toch?MVG.

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je met een clk type 209 door een flinke laag water rijd kunnen dit soort dingen gebeuren als de snelheid van de auto maar hoog genoeg is, diverse malen mee gemaakt en ook onderweg uit zulke water massa,s afgesleept.
je kunt proberen om het via de verzekering te spelen, als het een volledig casco verzekering betreft betalen ze wel(heb ik ook ervaring mee) de verzekering gaat dan eventueel wel met de dealer / fabrikant in discusie.
let wel op we hebben het over high tech auto,s waar de snelheid van het voertuig bij het ontstaan van de foutcode (motorschade) uit te lezen is met de mb diagnose apperatuur

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Jan,
het is alweer een poosje geleden , maar wat is de status rond de auto?
Ben heel benieuwd!

mvg,
Hans.

Texsys (0), 18 jaar geleden

Beste Mensen,

Inmiddels is de motor gerepareerd voor een bedrag van ¤4800,-. Het ziet ernaar uit dat een of ander waarborgfonds de schade gaat vergoeden gelukkig. Mercedes beschouwd dit niet als garantie. Echt fijn lopen zoals voorheen doet de motor niet meer.

Vriendelijke groeten van Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.