Mercedes-Benz 300sel: wiellager

Bouwjaar: 1970

nogmaals dit bericht omdat ik het bouwjaar verkeerd had.

wie weet hoe men het wiellager rechts achter vervangt van een merc 300sel van 70.
bvd
hans

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mark175 (0), 19 jaar geleden

das een flink karwei..moet je heeel de naaf uitbouwen en een nieuwe in laten persen......veel werk....

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de 108/109 serie is een speciaal lager aan de rechterzijde toegepast. (let op) Duidelijk voelbare speling is gewenst en normaal!!!! Dit heeft te maken met de achteras constructie. (laat even weten als het probleem bekend is geworden bij een APK keuring / veel zogenaamde experts weten dit soort dingen niet en bij de dealer is het te gedateerd! Dus laat je niet onnodig een extreem duur lager aanmeten!!!
Echter als het lager duidelijk gromt dien je het te vervangen, hiervoor moet je de steekas uit de pendelas halen. Daarvoor eerst de remschijf verwijderen en de gehele handrem, dan kom je bij een stuk of 6 M8 moertjes die maak je los en vervolgens zou de steekas eruit kunnen. In de praktijk heb je een zware glijhamer nodig (denk erom de as is olie gevuld) Dan heb je de steekas met daarop je lager in je handen, eigenlijk heb je voor het verwijderen speciaal gereedschap nodig maar als je toch vernieuwd kun je ook de snijbrander gebruiken. Zet het nieuwe lager goed ingevet GOED vast (met een forse hamer en beitel)!
Kortom: Have Fun

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

oké plurkje,perfeckt uitgelegd,100%gelukt.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.