Mercedes-Benz G-Serie: X164 GL500 resonantie in stuur niet te repareren.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.5 V8

Beste lezer CQ Mercedes
Iefhebbers,

Eind April heb ik een Mercedes GL 500 gekocht (april 2007 117 dkm) bij een autohandelaar in exclusieve auto's, zonder garantie.
Na altijd probleemloze aankopen dacht ik dat er niet bijzonder veel mis kon zijn met een jonge occasion. Ik had wel 4000,-EUR voor kosten en onderhoud gereserveerd.
Korte tijd na aankoop merkte ik een resonantie in het stuur tijdens het rijden en omdat ik geen garantie had heb ik hem naar een bedrijf in mijn buurt gebracht. Daar heeft men de banden en de stuurbekrachtingspomp vervangen.
Toen dit niet ook niet de oplossing was heb ik hem naar een Mercedes specialist in Amstelveen gebracht waar men in eerste instantie voor een paar duizend euro de versnellingsbak gespoeld heeft, een lager hebben vervangen en het differentieel hebben vernieuwd, toen dit niet hielp heeft men de importeur erbij betrokken.
En nu zal ik een heel erg lang verhaal zo bondig mogelijk vertellen.
Ik ben mijn auto wekenlang kwijt geweest terwijl ik in een huur auto reed.
Er is vele malen contact met de importeur geweest, monteurs zijn geweest en de auto is ook bij de importeur geweest.
Bijna alle draaiende delen die tijdens het rijden bewegen zijn vervangen (vreemd want de resonantie is er ook bij stationair draaien) diverse assen, homokineten, motorrubbers, uitlaat, wielen gericht enz. enz. waardoor de teller al over de 14.000,- EUR staat! Verder vond men ook nog een luchtbalg die defect was, een versnellingsbak brein wat gemodificeerd moest worden en nog wat andere dingetjes, 6300,- voor mijn kosten, bijna 21000,- EUR totaal, maar al met al resoneert de auto nog! Er is geen enkel, zelfs geen minimaal, verschil.
Verder moest ik ook nog gigantisch veel bijleggen voor de huurauto.
Nu er helemaal niet geen verbetering of ook nog maar verandering optreed in de resonantie wil men er niets meer aan doen en zeggen dat het dan maar een producteigenschap is.
Nu ben ik weer naar een andere specialist geweest en deze merkte de resonantie direct.
Hij heeft toen een hogedrukleiding van de stuurbekrachtiging vervangen omdat ie lekte.
Dit zou de oplossing zijn.
Toen ik de auto ophaalde bleek deze nog te resoneren en volgens hem was het dan toch een product eigenschap. Hij had namelijk die ochtend twee Mercedessen ML (zelfde aandrijflijjn volgens hem) en deze resoneerden nog veel erger dan de mijne volgens hem!
Ik ben echt geen zeurpiet, elk stuur trilt en resoneert in bepaalde mate, je rijd natuurlijk niet in de lucht, maar na een ritje van een half uurtje slapen je handen letterlijk, zo resoneert het stuur. Voornamelijk met 120 of 130 km/u op de cruisecontrol lijkt het wel een boormachine (lichtelijk overdreven natuurlijk) die je vast hebt. Op ongeveer dezelfde frequentie.
Is er nou niemand die mij kan helpen het op te lossen of vertellen of dit nou echt een product eigenschap is.
Ik ben niet te beroerd om te betalen, had bij wijze van spreken alles gewoon betaalt als die resonantie maar weg is. Ik rij nu niet graag in mijn auto en dat is toch ook niet de bedoeling.
Als ik hem inruil verlies ik er gemiddeld 20.000,- in 5 maanden, niet te overzien natuurlijk.
Is er iemand van jullie die advies heeft of is er misschien wel een specialist die denkt wat te kunnen met mijn auto ?

Groetjes Pascal

passie42

Geplaatst door passie42 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

hebben ze al andere wielen geprobeerd?? misschien een beetje simpel maar ik kan er in je verhaal niks van vinden.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

had je verhaal al gelezen op het mercedes forum,heel vervelend!
heb je de tips die daar aangedragen zijn al laten controleren? en doe ik dan ook mee voor de taart??? ;) ;)

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

he pascal,
ben je al iets verder met je auto?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.