Mercedes-Benz E-Klasse: Zwarte rookpluim bij wegrijden en stoplicht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 Cdi

Ik heb het volgende probleem met een E220Cdi Automaat uit 2000. Als je lang voor stoplicht in D staat komt er een zwarte rookpluim uit. Geef je dan gas dan komt er ook een zwarte pluim uit. Eenmaal op snelheid gaat alles gewoon goed. Auto trekt en schakeld perfect, dus vermogen genoeg. Nu heb ik vorige jaar 4 nieuwe verstuivers er in gezet (waren versleten) uitlaatspruitstuk (kunststof) volledig gereinigd, EGR klep vervangen, Luchtmassameter vervangen en probleem is nog niet opgelost. Bekertest geeft aan de verstuivers goed zijn, brandstofpomp heb is getest en is ook goed. Turbo is goed. Alle filters zijn al vervangen, olie is vervangen en koelwater blijft ook op niveau. Heeft iemand nog een nuttig idee wat dit kan zijn? Auto heeft 245.000km gelopen. Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Sprookje1234

Geplaatst door Sprookje1234 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Sprookje1234 (0), 13 jaar geleden

Heb vandaag auto nogmaals uit laten lezen bij Mercedes, geen enkel resultaat. Doorzoeken is het advies van de dealer.

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

Is het luchtfilter schoon?
Bij een vuil filter krijg je te wienig zuurstof, een hoog koolstofgehalte dus een onvolledige verbranding

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

inlaatspruitstuk kleppen systeem nazien of deze goed en gemakkelijk verdraaien -bij alumiumpruitstuk ook vacuumpotje controleren of dit de kleppensysteem nog bediend kogelkopje weg gesleten
suc6
ps: heeft de dealer het aansturen van het kleppensysteem gecontroleert met de star toch

Sprookje1234 (0), 13 jaar geleden

Nicwil, zit denk ik inderdaad in het spruitstuk. Zal het zelf wel even uit elkaar halen en kijken hoe we dat gaan oplossen. Is wel een kunststof spruitstuk en daar kan je natuurlijk heel moeilijk bij aan de onderkant. Weet ook niet of de klepjes vervangen kunnen worden maar zal dat vanzelf wel zien. Moet ik een nieuw spruitstuk kopen of is het te repareren?

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

ze kunnen aangestuurd worden door de star -ligt het latje dat de kleppen bediender van een of 2er niet af kunt u zien kleppen zijn niet afzonderlijk te vervangen gans vervangen dan +/-500€ maar eerst controleren - de dealers verlenen beter hun medewerking bij ons voor schema's of inlichtingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.