MG MG F: 1 jaar oude distributieriem geknapt of toch niet

Beste leden,

Gisteren wilde ik met mijn MG F wegrijden van een parkeerplaats. Net op het moment dat ik gas geef om op te trekken hoor ik een doffe knal ( niet heel hard) waarna het lijkt alsof ik door het gas heen trap en flink toeren maak. Het leek wel of ik na de knal nog even vooruit kwam maar het kan ook zijn dat ik gewoon rolde, het ging allemaal heel snel. Ik kreeg de auto daarna niet meer gestart. Je hoort de elektrische motor van de startmotor maar het lijkt of die verder niets aandrijft. Ik dacht meteen dat mijn distributieriem het begeven had. Wel apart want deze is net een jaar oud en heeft misschien 4000km gereden.

Ik heb de kap van de riem gehaald en trof hier een erg versleten distributieriem aan. Het leek wel of hij aan een kant ergens had langs geschuurd en op een plek was hij bijna tot de helft door. Hij lag er verder wel nog om en draaide mee bij een poging te starten.

Heb ik nu geluk bij een ongeluk gehad dat ik de riem in deze situatie aantref en is het waarschijnlijk iets anders of kan het toch de versleten riem zijn waardoor hij niet meer start. Ik ben vooral bang dat de motor weer naar de klote is. Ik heb hem een jaar geleden laten maken omdat de koppakking lekte en er een cilinderkop gescheurd was.

Alvast bedankt voor uw reactie

Celaka

Geplaatst door Celaka , lid sinds 7 jaar geleden

1 Reactie

ofstone, 7 jaar geleden

Kan zijn dat je riem doordat die beschadigd is, een paar tanden versprongen is. Daardoor zullen kleppen geraakt en krom zijn, en heb je geen compressie meer. Hierdoor het lijkt dat de startmotor niks meer aandrijft.
Controleer de timing van de distributie, en als die niet meer goed staat, ziet het er niet best uit.
Oorzaak van beschadiging en slijtage zul je moeten uitzoeken.
Wellicht kun je nog verhaal gaan halen bij degene die hem vervangen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je MG MG-F of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.