Microcar Virgo : Geen aandrijving meer Microcar III

Ik heb een Microcar Virgo III die niet meer rijd. Het begon met schavend geluid tijdens het rijden. Tijdens onderzoek achteruit gereden. Daarna is het niet meer gelukt een versnelling te kunnen selecteren.
Op de plaats waar hij altijd staat ligt wat olie op de grond.

Opm; Indien ik voor- of achteruit selecteer zie ik de kabels en hevel wel bewegen. Ook de varioschijven gaan bij gas geven gewoon in en/ of uit elkaar.

Mijn sterke vermoeden was dan ook dat er te weinig olie in de versnellingsbak zat.

Ik heb er daarna een 0.5 liter EP80 olie in de bak gedaan, echter zonder resultaat,
nog steeds geen versnelling te kiezen.

De schakelbak zal het dus wel gegeven hebben, maar...

Weet iemand misschien of dit zelf te repareren of is er iemand die een handleiding heeft voor dit soort klusjes, of mot ie naar de vakman? Hoe werk zo'n bak eigenlijk. Op het olieflesje stond dat het voor versnellingsbakken was die werken op hoge druk?

Mvgr Ewald

Ewi

Geplaatst door Ewi , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

janw, 15 jaar geleden

Kijk eens naar de l-zijkant van de bak, iets boven de as waar de bakpully aan zit. Waarschijnlijk zit hier een gat. Het lager van de bovenste as in de bak is waarschijnlijk stuk gelopen en heeft het deksel stuk geslagen.

grt.
Jan

Ewi, 14 jaar geleden

Het scheen aan een afgebroken fusee lager te liggen. Heb dit laten maken door een brommobiel specialist en daarna heb ik het karretje verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Microcar Virgo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.