Mini Countryman 2015: Airco blaast geen koude lucht

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: N16B16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 90

Airco geeft problemen. Naar garage gebracht; opnieuw gevuld met ook kleurgas erin, zodat lekkage ontdekt kan worden. Airco heeft het een aantal dagen gedaan. Mini teruggebracht voor onderzoek. Geen lekkage, maar het blijkt dat de luchtklep onder het deksel niet altijd opengaat, waardoor de koude lucht niet de auto wordt ingeblazen. Soms helpt de auto herstarten wel eens. Reparatie is erg kostbaar, omdat het gehele dashboard gedemonteerd moet worden. Meer dan 2000€.
Weet iemand een voordeliger oplossing of monteur die dit kan fixen? Heel vervelend wel. ThnX

CabrioA5

Geplaatst door CabrioA5 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Countryman? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 8 maanden geleden

Is er al gekeken waarom de klep niet goed beweegt ?
Stelmotor defect of aansturing niet goed.
Is de kleppenkast al gecalibreerd enz.

    De Mini is door eenerkende Honda dealer onderzocht en vervolgonderzoek kon alleen bij demontage van het dashboard. Dit was hun conclusie dat daar de oorzaak zit. Alleen vanwege het arbeidsintensieve werk om te demonteren werd het prijskaartje abnormaal hoog.
    Maar in antwoord op jouw vragen Kaleido, ik zou het niet weten, maar neem aan van niet. Of men was al zeker dat de oorzaak onder het dashboard zit.
    Nog bedankt voor je reactie - CabrioA5 (0), 8 maanden geleden

kaleido 1 (2140) PRO, 8 maanden geleden

Aannames zijn slechte raadgevers, controle werkt beter , alles wat ik vraag is zonder dashbordbte demonteren te controleren.
Maar een mini bij de Honda dealer het zal wel , waarom niet naar het juiste adres ?

CabrioA5 (0), 8 maanden geleden

Ik snap je reactie. We zouden over een week naar Frankrijk gaan en de airco had kuren. Mini-dealer gebeld; geen tijd. Andere garage gebeld, welke wel wilde helpen. Heeft het na opnieuw vullen met ook speciaal gas, om eventuele lekkage zichtbaar te maken, wel weer twee weken gewerkt. Toch geen lekkage gevonden.

CabrioA5 (0), 7 maanden geleden

Best lastig om de Mini ook nog door de Mini dealer te laten beoordelen. Dit omdat ze pas over 5 weken tijd hebben.
De airco doet het best regelmatig wel, maar niet altijd. Best lastig wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Countryman of stel zelf een nieuwe vraag.