Mini Cooper: Auto start niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Auto start niet. Het gebeurde voor de tweede keer op één week tijd. Eerst verleden week zaterdag starte hij plots niet meer. Hij demareerde wel maar hij wou maar niet starten. Uiteindelijk na veel proberen was de batterij natuurlijk plat. Via startkabels aan de praat gekregen. Ik dacht dus dat dit een éénmalige gebeurtenis zou zijn. Gisterenavond weer hetzelfde probleem. Hij starte weer niet, dadelijk de startkabels erbij genomen en hij was zo weer aan de gang. Nu zou ik toch graag het probleem opgelost willen zien. Ik heb zo een paar veronderstellingen namelijk ofwel de batterij die stuk is ofwel mijn alternator? Hij gaat als hem niet start wel nog open, de lichten branden, de radio speelt dus zo echt plat lijkt de batterij niet te zijn. Over het gedacht van mijn alternator denk ik misschien dat het komt dat ik maar korte afstanden rijdt tot mijn werk en zodoende dat hij misschien te weinig tijd heeft om op te laden. Iemand een idee wat ik kan doen? Kan je laten meten als een alternator stuk is of niet? Kan je ook een batterij laten meten als hij nog werkt? Alvast dank.

Donald_412

Geplaatst door Donald_412 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (300) PRO, 11 jaar geleden

Batterij kan je laten testen bij een garage.
Alternator kan je zelf testen; bij draaiende motor meten op de + en - polen van de batterij, met een voltmeter (ingesteld op gelijkspanning).
Bij draaiende motor moet je dan 13,8 tot 14,4 volt meten.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.