Mini One: batterij loopt leeg

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Als deze auto twee dagen buiten staat heeft hij platte batterij.
Ampereklem reeds opgezet maar we zien geen stroomverlies.
Batterij was vorig jaar vervangen door eigenaar zelf.
Nu Bosch batterij gestoken en probleem is drie weken weggebleven maar terug daar.
Aangezien eigenaar reeds twee garages heeft aangedaan met dit probleem en nu bij ons terechtkomt heb ik de vraag of dit probleem nog voorkomt bij dit type Mini.
Verder geen foutcodes enz.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joba (0) PRO, 11 jaar geleden

Een ampereklem is niet nauwkeurig genoeg.
Als de auto in rust meer dan 40 milli ampere trekt is het al te veel. Dus gewoon een multimeter met ampere functie in de massa kabel zetten en alles op slot zetten en wachten tot hij in rust komt. Trekt hij teveel dan kun je gaan zoeken.

succes

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is dus onderhand al gebeurd door de eigenaar, die zelf vroeger mecanicien was.
Raar dat er op problemcar dit nog niemand voorgehad heeft, want eigenaar heeft "gegoogled" en blijkt dat dit nog voorvalt op dit type wagen, ivm een soort pomp die spontaan zou blijven draaien. Op Duitse site en nederlandse site heeft hij dezelfde vragen tegengekomen, maar ook geen oplossing.

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad vreemd. Heb zelf een keer gehad met eeen mini daar was het de stuurpomp. De BMW dealer noemde toen diverse dingen op. Ik weet ze niet meer, maar wel iets met de dikke voedingskabel. De eerste stuurpompen stonden er om bekent ik heb het bij onze auto ook gehoord begon ineens spontaan te draaien. Ik hoorde het om dat ik aan het afsluiten was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.