Mini One: gat in onderblok

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Zoiets nog nooit meegemaakt of van gehoord [ nu dus wel ]

Ik heb hier een [schade ] mini staan voor onderdelen en ombouw, wagen heeft rolschade, airbags allemaal ok, wat is het geval:

voordat ik de motor en bak eruit haal wil ik natuurlijk weten of deze ok zijn, dus wat heb ik gedaan, sleutel 15 op de poulie om te kijken of de motor vrij rondraait, en draaide op de hand met compressie netjes rond.

enige wat stuk was, is het wieltje van de waterpomp dus multiriem verwijderd.

daarna " botsschakelaar" gereset, en sleuteltje omgedraaid, motor start direct, en draaide 3 seconden goed, daarna gigantisch gerammel en zware knokgeluiden, de stukken gietijzer lagen onder de motor en er was een gat geslagen in het onderblok.

van mijn hele leven nog nooit zoiets meegemaakt, motor had trouwens niet eens zo,n zware klapper gemaakt omdat alle kunstof delen en motorsteunen onbeschadigd waren,

wie heeft zoiets ooit aan de hand gehad? na rolschade [ motor onderste boven ] blok in puin gedraaid?

over twee weken gaat de motor eruit en open zodat ik eventueel de oorzaak kan achterhalen.

groeten

maxwin

Geplaatst door maxwin (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

jep ooit gehad met een mercedes,deze was op zijn kop blijven liggen en de motor liep door,dan krijgt ie geen olie,toen op 'n gegeven moment hij natuurlijk niet meer liep de wagen thuis gesleept een en ander gerepareerd ook vol goede moed de wagen gestart en na enkele minuten bonk bonk motor kapot

maxwin (0), 13 jaar geleden

Inderdaad aannemelijk verhaal, maar uit ervaring weet ik ook dat een motor best wel even [ afhankelijk van het merk ] zonder olie kan.

maar als een blok wat zonder olie [druk] gedraaid heeft en daardoor kapot gegaan is, maar niet vastgelopen, opnieuw gestart wordt deze meestal flinke ratels of andere bijgeluiden geeft, in plaats van gelijk een gat in het onderblok te stompen.

ik denk zelf dat er ergens een onderdeel tussen drijfstang [bigend] en krukkast terecht gekomen is, over 2 weken maak ik het blok open en mischien kom ik er dan achter.

tnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.