Mini Mini 2009: Koeling

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N12B16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Motor wordt heet en gooit koelwater via expansievat eruit. dat was 2 weken geleden. Af laten koelen en opnieuw gevuld en alles weer ok. Vandaag weer hetzelfde probleem. Garage heeft vorige week nagekeken maar kon geen probleem vinden. Vorig jaar nieuwe waterpomp, thermostaat, koppakking en expansiedop vernieuwd. Wat kan het zijn? Lees vaak lucht in het systeem maar ook een andere thermostaat die eerder open gaat.

Edelijn

Geplaatst door Edelijn , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Slaat de koelfan wel aan , met dit weer mag hij niet aan de kook gaan , een thermostaat die eerder open gaat werkt averechts .

Edelijn, 6 maanden geleden

Ja de fan werkt. Kan het niet zijn dat er lucht in zit omdat het niveau in het reservoir fors omhoog kwam toen ik de dop wat losser draaide.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

dat het niveau stijgt is normaal , drukverlaging geeft kookpuntverhoging , is dus normaal.

Edelijn, 6 maanden geleden

Klopt wat je zegt. Vandaag even bij de garage geweest en zij hebben getest of er uitlaatgassen in het koelwater zitten. Nee gelukkig. Wel lucht bij de thermostaat. Ontlucht en de vloeistof zakte toen fors in het expantievat. Vooralsnog werkt nu alles prima.

Beste antwoord, geplaatst door Edelijn, 5 maanden geleden

Auto ingeruild!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Mini of stel zelf een nieuwe vraag.