Mini Cooper 2009: Koeling

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N12B16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Motor wordt heet en gooit koelwater via expansievat eruit. dat was 2 weken geleden. Af laten koelen en opnieuw gevuld en alles weer ok. Vandaag weer hetzelfde probleem. Garage heeft vorige week nagekeken maar kon geen probleem vinden. Vorig jaar nieuwe waterpomp, thermostaat, koppakking en expansiedop vernieuwd. Wat kan het zijn? Lees vaak lucht in het systeem maar ook een andere thermostaat die eerder open gaat.

Edelijn

Geplaatst door Edelijn , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Slaat de koelfan wel aan , met dit weer mag hij niet aan de kook gaan , een thermostaat die eerder open gaat werkt averechts .

Edelijn, 2 jaar geleden

Ja de fan werkt. Kan het niet zijn dat er lucht in zit omdat het niveau in het reservoir fors omhoog kwam toen ik de dop wat losser draaide.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

dat het niveau stijgt is normaal , drukverlaging geeft kookpuntverhoging , is dus normaal.

Edelijn, 2 jaar geleden

Klopt wat je zegt. Vandaag even bij de garage geweest en zij hebben getest of er uitlaatgassen in het koelwater zitten. Nee gelukkig. Wel lucht bij de thermostaat. Ontlucht en de vloeistof zakte toen fors in het expantievat. Vooralsnog werkt nu alles prima.

check

Beste antwoord, geplaatst door Edelijn, 2 jaar geleden

Auto ingeruild!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.