Mini Cooper 2002: Kokende koelvloeistof reservoir

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 115 pk

Goedemorgen,

Sinds woensdag in het bezit van een Mini Cooper 1.6 115pk uit 2002.
En ik merkte gisteren na het uitzetten van de motor een kokende koelvloeistof reservoir....

Mijn bevriende monteur heeft het probleem als volgt omschreven, en kan het probleem niet plaatsen, jullie wel?

Koelsysteem gaat soms koken / borrelen (in lage druk koelvloeistof reservoir) en niveau in reservoir stijgt wanneer de motor uitgezet is en of net voordat de ventilator radiateur aanslaat.
Temperatuur meter blijft op pijl net iets boven midden.
Ik weet niet of de motor koelvloeistof verliest omdat die hem daar nog te kort voor heeft . Het zou kunnen zijn dat de radiateur dop de 1.1 bar niet goed afsluit waardoor de koelvloeistof onder een minder hoge druk eerder gaat koken. Of het is iets ander zoals koppakking / waterpomp / thermostaat al lijkt me dat sterk omdat de temperatuur meter niet oploopt. Maar weet dus niet of de auto koelwater verliest.

DANK VOOR HET MEEDENKEN!!!

deudekom

Geplaatst door deudekom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

10 jaar geleden - kaleido 1

Kijk eens even of je onder het expansietankje , opgedroogde sporen van koelvloeistof ziet , deze tankjes willen wel eens scheuren , en lekken dan alleen als er echt druk op staat.

10 jaar geleden - deudekom

De Mini helaas economisch total loss verklaart na van achteren te zijn aangereden. Koelvloeistof probleem hierbij dus ook niet meer van toepassing (voor mij dan).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.