Mini Cooper: Pook/schakelen werkt niet meer!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb 2 dagen geleden mijn lambdasonde vervangen zonder problemen, heb daarna nog een uur op de snelweg gereden.
Vandaag reed ik terug naar huis zonder problemen, en toen ik de auto in zijn achteruit zette, pakte de pook deze versnelling niet.
Toen ik hem weer in zijn vrij zette deed niks het meer. De pook pakte geen een versnelling meer, en er was ook geen gevoel meer in.
Je kan als het waren 'roeren' in de bak. De koppelingsplaten en versnellingsbak zijn 6 maanden helemaal vernieuwd.

Wijst dit op een kabelbreuk? Of een kabel dat vast kan zitten? Ik moet nu ergens naar een garage gesleept worden omgeving Haarlem,
zijn er nog tips waar ik het beste heen kan?

in afwachting van uw reactie.

naatjuhwithlove

Geplaatst door naatjuhwithlove (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

steven_sterk (0), 12 jaar geleden

net tweedehands MINI ONE D (bj2006 met 188000km > wel vnl. autosnelweg) aangekocht en op dag 1 blijkt de versnellingsbak plots te weigeren. :-(
Wagen aan de kant geduwd - overwogen om deze weg te takelen, maar dan nog eens geprobeerd, met voorlopig succes, ttz. bak schakelt zeer stroef en ik verwacht eigenlijk niet direct beterschap. Ik vraag me ook af of dit iets kan te maken hebben met een vastgelopen kabel, of eerder de ganse bak die aan vervanging toe is?
@ naatjuhwithlove: was het een kostelijke ingreep om platen en bak te vervangen?

naatjuhwithlove (0), 12 jaar geleden

goedemorgen,

Ik ben door de anwb naar de BMW garage gebracht, en daar hebben ze gecpnstateerd dat er 2 schakelkabels stuk waren het rubber omheen was versleten. Dus kabels laten vervangen, arbeidsloon is 90,- per uur. Dus ik was totaal 400,- kwijt. een schakelbak kan ik je vertellen dat is een dure grap! Misschien kan je op internet nog vinden hoe duur dat is.

steven_sterk (0), 12 jaar geleden

Na het weekend zonder verdere problemen wat te hebben gereden, sloeg gisteravond Murphy weer toe.
De versnelling blokkeerde en ik kon de pook enkel in en uit een versnelling manoevreren als de motor af stond. De ontkoppelingspedaal had tevens weinig druk. Uiteindelijk in 2de gezet en motor gestart, waardoor de auto onmiddellijk voortstuwde (mét ingetrapte ontkoppelingspedaal)... Zo met alle richtingaanwijzers aan huiswaarts gereden (gelukkkig niet te ver meer), om aan lichten op kruispunt telkens stil te vallen, want bij remmen kon ik niet ontkoppelen waardoor Mini gewoon verder wou rijden..
Na telefoontje aan vorige eigenaar en diens garagist, heb ik een aanwijzing dat of de pomp mogelijk stuk kan zijn of er ontlucht dient te worden, of erger...
Morgen naar eigen garagist om probleem verder te bekijken. Echter geen BMW-dealer omwille van exuberante uurlonen.
Toch wat bang afwachten na 1 weekend eigenaar van MINI :-(

naatjuhwithlove (0), 12 jaar geleden

Ja ik ben benieuwd wat het is ?!
sterkte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.