Mini One: ratelend/ aanlopend geluid uit mijn mini

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

hallo,

ik ben ten einde raad! ik heb een nieuwe gereviseerde versnellingsbak een aantal weken geleden in mijn mini one bouwjaar 2003 100.000 km laten zetten. Ik ben ondertussen al 4 keer terug geweest bij het bedrijf die erin gespecialiseerd zijn in gereviseerde versnellingsbakken. Dit omdat tot mijn verbazing steeds een raar geluid uit mijn auto bleef komen. Al die keren hebben ze er een nieuwe versnellingsbak onder gezet en veel werk aan verricht ook hebben ze een nieuw koppelingsset erin gezet omdat die bleek versleten te zijn. na de zoveelste keer ophalen van mijn auto hoor ik dit geluid:

Als ik in zijn 1,2, of 3de versnelling rij zonder gas te geven (de auto als het ware uit laat lopen) een ratelend / aanlopend geluid als ik de koppeling indruk is het geluid verdwenen. Âls ik gas geef hoor ik ook geen geluid.
Ook als ik de koppeling indruk in stilstand hoor je een raar geluid een soort klak. Wat kan het nog zijn?

Groetjes

annn

Geplaatst door annn (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (145) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou zeggen weer terug gaan en eisen dat je de auto weer terug wilt als het goed is. De geluiden die je opnoemt hebben in een groot gedeelte te maken met je koppeling.

Intrappen een klak? koppeling na mijn idee.
rattelend geluid en bij koppeling intrappen weg? Je bak staat dan stil dus geen verbinding met de motor. Dit kan de koppeling zijn maar ook iets in de bak.

annn (0), 12 jaar geleden

hallo bedankt voor de reactie ik ben al 5 kker terug geweest ze hebben toen alles nagekeken weer en toen een hele nieuwe bak in gegooid en koppeling en druklagers maar toen ze de koppeling eraf haalde zat er wel een beetje spelling op de koppeling toen hebben ze een nieuwe erin gedaan maar ik blijf hetzelfde geluid houden ik heb al zoveel ellende met die bedrijf

annn (0), 12 jaar geleden

kan het toevallig ook de binnenste homokineet zijn want daar lekt er ook olie?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.