Mitsubishi Pajero: 3 brandende waarschuwingslampjes

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD Intercooler

Hallo allemaal!

Gisteren gingen ineens drie lampjes tegelijkertijd branden: een rood lampje "A/T TEMP" (zit vlak onder de temperatuurmeter midden tussen de toerenteller en snelheidsmeter), een geel lampje met een symbool dat op een pannetje lijkt met een druppel eronder (onder de toerenteller) en nog een rood lampje met een accu symbooltje erop (ook onder de toerenteller). "A/T TEMP" leek mij Automatic Transmission Temperature te kunnen betekenen. Tijdens het rijden kan ik daar weinig aan morrelen, maar ik schakelde als test even de overdrive uit (elektrisch via het knopje op de pook) en weer aan: weg lampjes, allemaal! Twintig minuten gingen ze allemaal weer aan. Niet ineens, maar ze gloeiden als het ware op.

Is er een relatie tussen deze drie waarschuwingslichten? Alle vloeistofniveau's zijn normaal. De automatische transmissievloeistof is mooi paars, die van de motor goed op niveau. De auto strat als een zonnetje en de acculaadspanning lijkt dus ook prima in orde.

Ter info: ik reed met een trailer van +/- 1100 kg met ca 85 km/h over de snelweg toen bovengenoemde zich voordeed. Wel rijd ik daar vaker mee en het is nooit eerder gebeurd.

Ik ben benieuwd wat er voor oorzaken worden geopperd! Alvast hartelijk dank voor de bijdrage!

P.S.: heeft iemand een handboekje in PDF voor deze auto? De mijne is oorspronkelijk Japanse import, dus overal staat alles in't Japans, ook in het zekeringenkastje...

Tjerkieperk

Geplaatst door Tjerkieperk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

als acculampje opgloeid,lijkt mij toch de laadspanning niet oke. Controleer ook goed de laadSTROOM. Dynamo kan wel 14,4 v bijladen,maar kan ook MAAR 8amp geven of zoiets...

Tjerkieperk (0), 11 jaar geleden

Hallo Maarten,

Dank voor je hulp! Het gekke is dat de dynamo nagenoeg nieuw is. Echt hagelnieuw geinstalleerd afgelopen voorjaar. Toch zal ik het doormeten.

Groet,

T

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

En al iets wijzer geworden?

Tjerkieperk (0), 11 jaar geleden

Hoi Maarten,

Nee, helaas niet. De lampjes zijn uit en uit gebleven. Zelfs na weer eens 180 km met een zware trailer te hebben gereden... als dat al een oorzaak zou kunnen zijn geweest. Laadspanning en stroom zijn OK. Best vervelend om "dom" te blijven!

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Tsja,uiteindelijk worden we er allemaal slimmer van...

Tjerkieperk (0), 11 jaar geleden

Hallo allemaal, hoi Maarten,

Het probleem is opgelost. De accu's (er zitten er twee in) moesten vervangen worden. Lampjes zijn en blijven uit.
Maarten had gelijk: de laadstroom van de dynamo was toch niet geheel voldoende, dus die is onder garantie vervangen. Goed van je, Maarten! Weer een hagelnieuwe... Dat die dynamo zo makkelijk stuk gaat komt volgens de garagehouder waarschijnlijk doordat twee accu's erdoor opgeladen moeten worden en dat de dynamo daardoor hoger belast kan worden dan waarvoor hij ontworpen is. Nou heb ik geen grootverbruikers aan boord, dus daar zou ik het fijne nog wel eens van willen weten. Iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.