Mitsubishi Colt: Accu loopt leeg onder het rijden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 Gli

Op weg naar huis vanavond viel me ineens op dat mijn ruitewissers steeds langzamer bewogen. Ook viel ineens mijn radio uit en het lichtje van het autoklokje werd steeds vager. Bij thuiskomst eens onder de motorkap gekeken; behalve dat het rubber kapje van de zwarte pool van mijn accu ontbreekt, niks bijzonders gezien (let wel, als er een dode rat op lag zou ik dat bijzonder vinden; mijn technische autokennis is zeer mager). Ik heb na een kwartiertje mijn accu getest, en zoals ik vermoedde was die bijna leeg. Vanmorgen had ik geen problemen met starten. Hij heeft de hele dag stil gestaan voor mijn kantoor, en het was een behoorlijk natte dag dus misschien is vocht ergens binnengedrongen?

mitsuco

Geplaatst door mitsuco (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

je dynamo laadt gewoon niet bij. en het moment dat de ruitenwissers langzaam bewegen,radio uit en klokje vager wordt de accu steeds leger omdat hij niet bijgeladen wordt.
dus accu goed opladen en auto even stationair laten lopen. je kunt dan evt even met een voltmeter de spanning meten over de accu. maar als je niet technisch bent,kun je beter even naar de garage....

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee, vermoedelijk dynamo overleden. Zonder een goed werkende dynamo geen stroom in je accu. Normaliter wordt een dynamostoring wel aangegeven middels een lampje op het dashbord maar bij sommige storingen gebeurt dit niet.
De dynamo is vrij simpel te controleren middels een voltmeter. De laadspanning bij draaiende motor moet ergens tussen de 12, 6 en 14,4 volt zijn.

Gr.

mitsuco (0), 13 jaar geleden

Bedankt Maarten en Petje57, kan ik beslagen ten ijs mijn monteur confronteren: ik heb 2 weken geleden mijn apk gehad, en eerder dit jaar een grote beurt. Kan ik hem iets verwijten?

Hans4040 (295) PRO, 13 jaar geleden

nee...dit zie je niet aankomen.


mvg,
Hans

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Met Hans eens. Een dynamo heeft niets met APK te maken, en als alles na een grote beurt normaal werkte, is dit gewoon pech. Dit zie je inderdaad niet aankomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.