Mitsubishi Carisma: Als ik stop slaat de motor af

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb een carisma 1.8 GDI.
Deze auto slaat soms af als ik moet stoppen bij een kruising of zo.
Ik heb al de regeling voor het stationair schoongemaakt ( het soort motortje ) het was toen ff beter maar gisteren was het weer een ramp.
bij een warme motor is het probleem groter.
wat kan ik nu nog doen?????????????
B.v.d Henk.

Henk.

Geplaatst door Henk. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Henk, ga eens praten met de dealer. Ik weet niet hoe de gemiddelde manier van rijden is, maar korte ritjes vind een Gdi niet erg lekker. Op dat moment kan de motor niet lekker op temperatuur komen en zal er veel condensatie optreden, die samen met carterdampen zullen worden afgezogen in het inlaatsysteem. Inderdaad, de gasklep (Electronic Throttle Valve) kan daar erg last van hebben en zelfs blokkeren, aangezien er een dikke afzetting op komt. Maar ook verder in het inlaatsysteem zet zich deze nare drek, mede geholpen door de EGR, af op de wanden van het inlaatkanaal en de schotel van de inlaatklep. Op den duur kan dit leiden tot slechter ademen van de motor. De dealer kan daar goed wat aan doen: een speciaal soort straalapparaat kan het hele inlaatsysteem reinigen. Het is aan te bevelen om een goede syntethische olie te gebruiken met korte polymeerketens, aangezien die niet erg de neiging hebben te verdampen en te hechten aan het inlaatkanaal. Nogmaals: de dealer weet er meer van.

Henk. (0), 19 jaar geleden

ik heb uiteindelijk de luchtinlaat schoongemaakt en dit gaf het goede resultaat.
nog bedankt voor de tip van hierboven

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

MRMULBA werkt bij MMSN ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.