Mitsubishi Carisma: Viceekogellager

Bouwjaar: 1996

Hoe vervang ik een viceekogellager?
Groetje,s Hans

Hans3990

Geplaatst door Hans3990 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Wat moeten wij ons daar bij voorstellen?

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Hallo Hans,

Vrijwel zeker bedoel de fuseekogel, die aan het einde van de draagarm zit bij de voorwielophanging. Deze kan na verloop van tijd teveel speling krijgen en daardoor worden afgekeurd bij een APK keuring.

Het leek mij bij deze vraag belangrijk uitgebreid te antwoorden omdat er nogal wat risico's mee verbonden zijn:
Als je gaat vragen bij een officiele Mitsubishi dealer zal het enige goede antwoord moeten luiden: complete draagarm vervangen.
Het geval wil, dat er een after market producent is die losse fuseekogels op de markt brengt die middels een clip op z'n plek worden geouden in de (oude) draagarm. Deze delen zijn kwa veiligheid en kwaliteit niet van hetzelfde niveau als de originele nieuwe draagarm. Onder de vlag van de Block Excemption Regeling in Europa zal het deel dan ook zeerzeker nooit door een dealer aangeboden mogen worden, aangezien er dus geen certificaat van equivalente kwaliteit kan worden overlegd.
Ongelukken die voortvloeien uit een inbreuk op een origineel OEM product (de gehele draaagarm) kunnen juridisch gezien bijzonder nare gevolgen hebben als het gaat om schade & letsel vergoeding. Denk daar eens over na en geef een beetje meer uit aan een complete draagarm. Want als het fout gaat, is de snelheid bij filerijden reeds genoeg om hartkloppingen te krijgen.

Vriendelijke groeten van iemand die zich dagelijks nogal bezig houdt met de technische service kant van 3 diamond producten op de europese markt.

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Dat is nu uitleg waaraan men iets heeft. Dit zijn dingen waar men normaal niet altijd aan denkt.
Bedankt mrmulba.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.