Mitsubishi L300: Auto vreet veel brandstof (en koppelingprobleem?)

Bouwjaar: 1992

Hoi,

Mijn Mitsubishi L300 vreet veel brandstof naar mijn idee. Op de snelweg haalt ie nog geen 1 op 10km, bij een normale snelheid van 100 km p/u. Het kan zuiniger denk ik, maar wat kan ik ertegen doen? Motorisch heb ik nog nooit problemen gehad en de auto lekt ook geen diesel, normale olieverbruik (haast geen).

(probleem 2)
Bij het optrekken hoor ik continu een zoemend geluid, in de lage versnellingen vooral, dat gaat weg na enkele seconden. En door het licht schudden van de auto lijkt het of de versnellingsbak los zit. Op de snelweg, dus bij hoge versnellingen merk je er niets van en rijdt de auto stabiel. Waar moet ik eventueel naar laten kijken? De koppelingsplaat? Versnellingsbak?

Alvast bedankt,

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

OxygeneFRL (0), 18 jaar geleden

je kan nieuwe bougies erin doen...banden spanning controleren..minder elektrische dingen aandoen tijdens het rijden(bv airco)

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat het inspuitmoment eens controleren en is het luchtfilter soms erg vervuild.

Hans

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Een brandstofverbruik van 1 op 10 is toch wel normaal bij zo'n wagen. Dat zoemend geluid kan misschien je viscokoppeling zijn van je koelvin... dat schudden misschien je balansriem die gesprongen is, of verkeerd staat ??? Succes

Ylias (0), 18 jaar geleden

Het verbruik van 1 op 10 is op de snelweg, dus in de binnenstad vreet ie nog meer. Maar ik zal de luchtfilter een keer vervangen. Ook de koelvin even controleren, maar waar vind ik de balansriem?

allen bedankt voor het antwoord.

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Je balansriem zit achter dezelfde kap als je distributieriem, moet wel de hele boel voor losgehaald worden als je hem wilt controleren, het komt nogal ens voor dat de balansriem springt, of dat de spanner van de balansriem kapot loopt.

Ylias (0), 18 jaar geleden

Nogmaals bedankt voor de antwoorden. Ik hoop dat ik hiermee de problemen kan oplossen.

Ylias (0), 18 jaar geleden

Heb de luchtfilter vervangen en merk op dat het toch wel aardig wat scheelt in het brandstofverbruik.

Alleen is er nu een probleem bijgekomen: Ik krijg de versnelling maar moeilijk in z'n achteruit. Het duurt soms een tijdje voordat ie m pakt. Kan dit te maken hebben met een versleten koppelingsplaat of is er meer aan de hand?

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk versleten koppeling ja

Ylias (0), 18 jaar geleden

Je hebt gelijk Bullet.

Bij de garage bleek er een geribde riem gesprongen te zijn. Ik heb er blijkbaar al een tijdje mee rondgereden. De riem lijkt op de distributieriem, maar is iets kleiner. Is dit dan de balansriem? De distributieriem heb ik laten vervangen. En morgen wordt de koppelingsplaat nagekeken. Alhoewel de achteruitversnelling het gewoon weer doet. Was dus een tijdelijke euvel, maar ik laat de koppeling toch maar nakijken.

Ik snap niet dat ik niet veel heb gemerkt van de kapotte riem.


Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Die kleine disributieriem is de balansriem, deze wordt nogal eens "vergeten" bij de vervanging van de distributieriem. Je merkt er niet echt veel van als deze kapot is maar omdat de balansas niet meer meedraait heb je toch een kleine onbalans in je motor, kan je voelen als evt schudden van de motor.

Laat het spanrolletje van de balansasriem goed nakijken op eventuele bijgeluiden, grote kans dat deze anders kapotloopt.

Succes...

Ylias (0), 18 jaar geleden

Help......

Bij het optrekken hoor ik een ratelend geluid (afkomstig van de versnellingsbak) en het lijkt alsof de auto niet meer wil optrekken (schokken) en schakelen naar zn 3 of 5 gaat soms helemaal niet meer. Het wordt steeds erger. Motorisch is alles nog in orde. Waar moet ik beginnen? Ander bak?

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt me toch echt je koppeling......

Ylias (0), 18 jaar geleden

Ok,

Aan welk bedrag zou ik kunnen denken? wat kost zo een koppeling?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L300 of stel zelf een nieuwe vraag.