Mitsubishi Pajero: Automaat schakelt pas bij heel hoog toerental

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD Intercooler

Hallo,

Mijn Pajero 2.5 TD LWB uit 1992 met automaat (AW 03-72L) heeft net een andere tweedehands versnellingsbak eronder.

Het euvel dat 'ie laat schakelt en met een hoog motortoerental moet optrekken om snelheid te maken is nog steeds aanwezig, net als met de vorige bak. Iets loslaten van het gaspedaal doet de bak doorschakelen op voorwaarde dat je niet weer trekkracht vraagt, anders schakelt 'ie direct weer terug. Nu is het wel vreemd dat beide bakken hetzelfde probleem vertonen en ik vermoed dan ook dat het in de electronica zit. Er zit een klein electronisch kastje op de bak gemonteerd en hoogstwaarschijnlijk nog meer electronica die voor mij aan het oog onttrokken is gebleven en mogelijk onder de motorkap zit. Heeft iemand hier ervaring mee en verstand van? Ik zit met de handen in het haar en nu ook met een zeer lege portemonnee...

Hartelijk dank,

Tjerk

Tjerkieperk

Geplaatst door Tjerkieperk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je de auto laten uitlezen ? met de mut van mitsubishi eerst dit doen en dan pas de loeizware en dure bak eruit halen vraagje is dit gedaan door een mitsubishi dealer ?

Tjerkieperk (0), 14 jaar geleden

De auto is inmiddels uitgelezen en vermeldt geen foutcode. De nieuwe bak produceert na weinige kilometers al zwarte olie - niet goed. Het ziet er sterk naar uit dat de gekochte versnellingsbak niet goed is. De oude wordt morgen opgehaald en gereviseerd, de "nieuwe" gaat waarschijnlijk terug naar de leverancier en ik zal mijn geld terug moeten krijgen.

Helaas een verkeerde gok geweest om een gebruikte automaat van een oud autotype te kopen. Dit is een enorm dure grap geworden.

De uitkomst post ik nog op het forum!

Tjerkieperk (0), 12 jaar geleden

Het is bijna twee jaar geleden dat ik met dit probleem op deze site verscheen. Ik heb destijds besloten de hele versnellingsbak te laten reviseren. Uitbouwen en inbouwen zelf gedaan. Revisie door een gespecialiseerd bedrijf. Uitmuntende service en een als-nieuw resultaat! Nu weet ik hoe een nieuwe Pajero II rijdt!
Dank aan een ieder die mij destijds heeft geholpen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.