Mitsubishi Carisma: beninetank lek

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo
Weet iemand waar een benzinetank vaneen carisma van is gemaakt, en eventueel hoe ik een barstje hierin kan repareren...
Barstje zit net naast een ophangpunt voor het hitteschild die op de tank geschroefd zit

zx9r

Geplaatst door zx9r (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zal wel kunsttof wezen vermoed ik, dit is wel te repareren met een speciale lijm, maar hoe komt daar nu een barst in heeft er wat langs geschuurd??

ovi (0), 12 jaar geleden

Ja, die is van kunststof dus die kan je wel herstellen maar goed opschuren en ontvetten en misschien kan iemand je hier wel zeggen welke kit/lijm je moet gebruiken want dat moet wel degelijk iets zijn dat tegen benzine kan!

zx9r (0), 12 jaar geleden

Ja de tank is van kunststof sorry mijn fout, maar ik bedoelde welk kunststof, want er zijn enkele kunststofsoorten die niet te plakken zijn, ik dach polyproyleen.
Als het ABS is , dan gaat het wel..
Er zitten hittenschilden op de tank geschroefd, en net naast een hitteschildophangpunt is hij gebarsten, dus ik vermoed door trilling...
Het is ook een heel klein barstje, maar goed lek is lek

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

sorry daar heb ik geen verstand van, je zou eens bij een schade bedrijf vragen, daar doen ze toch ook wel kunstof bumpers repareren, misschien dat je daar iets wijzer word

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik weet natuurlijk zo niet hoe groot de scheur is,maar misschien kun je hem dichtsmelten. Doen we voor nood ook wel eens met een expansievat van bv bmw.
Bijv een grote schroevendraaier roodgloeien stoken (tank leeg natuurlijk) en smelten maar.
Wel eigen risico natuurlijk!

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

o vandaar dat jij zoveel schroevendraaiers slijt, zie je wel je verraad jezelf

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Die schroevendraaiers haal ik bij collega's weg. Liefste bij gebied 22,die worden het makkelijkst warm!

ovi (0), 12 jaar geleden

Voor de oldtimers smelt ikegelmatig potjes, expansievatjes enz. dicht met de soldeerbout! Neem een plastiek deksel van bv. een potje choco als toevoeging. Werkt prima maar voor een benzinetank zou ik het toch niet aanraden! Ook plastieke kano's worden zo hersteld met gebruik van oude vuilnisbakken als toevoeging heb ik eens gezien in Frankrijk.
Zo'n tankje moet toch goedkoop 2° hands te vinden zijn want ze moeten het er toch uithalen voor ze een wrak mogen afvoeren naar het oud ijzer!

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=ovi]Voor de oldtimers smelt ikegelmatig potjes, expansievatjes enz. dicht met de soldeerbout! Neem een plastiek deksel van bv. een potje choco als toevoeging. Werkt prima maar voor een benzinetank zou ik het toch niet aanraden! Ook plastieke kano's worden zo hersteld met gebruik van oude vuilnisbakken als toevoeging heb ik eens gezien in Frankrijk.
Zo'n tankje moet toch goedkoop 2° hands te vinden zijn want ze moeten het er toch uithalen voor ze een wrak mogen afvoeren naar het oud ijzer![/quote]
nee de tanken moeten niet worden gedemonteerd worden en het probleem is dat de benzine er wel uit moet, en dat doen ze door middel van een gat in de tank te boren dus een goede tank vinden zal moeilijk zijn zou anders even op de onderdelen lijn zetten

ovi (0), 12 jaar geleden

In België moet al de plastiek eruit dus ook de benzine tank!
Misschien even een afbreker in België mailen want die heeft dat zeker liggen!

zx9r (0), 12 jaar geleden

is opgelost, lokale sloper had er een staan

zx9r (0), 12 jaar geleden

tank is vervangen

ovi (0), 12 jaar geleden

Das goe nieuws!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.