Mitsubishi PAJERO PININ: Bij de koud start een moment roffelig /onregelmatid en al motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 4G94, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 95

Mijn pas aangeschafte pajero pinin begint bij de koud start 9 van 10 keer roffelig/onregelmatig (dus niet altijd) als ik even gas geeft loopt hij verder goed op de choke zeg maar, daar kan ik mee leven.
Maar ls de motor dan goed warm is loop hij heel langzaam stationair en onregelmatig en net of hij op één cilinder minder mee doet (poft wat in de uitlaat als achter luistert, maar bij het uitsluiten per cilinder merk je dat niet, en wil dus soms afslaan. Als ik dan de automaat in N set loop hij een moment iets harder maar zakt dan weer weg zoals beschreven.
Cilinderkop is er af geweest (was enorm vervult met koolaanslag is de inlaatkanalen en op de kleppen) en alles schoongemaakt, alle bij de lambda sondes zijn vernieuwd, compressie is tussen 13,5 en 14 bar.
EGR kanaal heb ik afgesloten middels een plaatje tussen cilinderkop en EGR zelf
Een gebruikte P.C. geprobeerd, ook dat leverde ook geen verschil.
M.A.W. ik ben ten einde raad, wie heeft nog een suggestie!?

Pietpajero

Geplaatst door Pietpajero , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

Pietpajero, 6 jaar geleden

Helaas kan ik de afloop nog niet mededelen omdat mijn probleem blijkbaar groter is dan ik had durven hopen.
Wat ik nog mee kan geven bij mijn probleem is dat het motor check lampje om de pakweg 1 a 2 weken gaat branden met de melding P0420 werking van het katalysatorsysteem onder drempel bank 2
mvg Piet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.