Mitsubishi Carisma: carisma start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Heb hier staan een carisma met 1.8 gdi motor. Start niet en ben er achter gekomen dat de binnenste bougies (2 en 3) niet vonken. Wie weet waardoor dit komt? groeten peter

sjefke007

Geplaatst door sjefke007 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tekkel30 (0), 11 jaar geleden

Bobienes stuk?
Stekkers eens controleren op corrosie.
Bobienes van cilinder 2 en 3 wisselen met 1 en 4 en dan ff kijken welke het wel/niet doen.

Sucses
gr Jan

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

start wel!! maar slaat niet aan een duidelijk verschil

sjefke007 (0), 11 jaar geleden

Motor gaat rond maar slaat niet aan. Compressie is goed. Buitenste bougies vonken. Verwissel bobines, 1 en 4 met 2 en 3, en nog steeds buitenste bougies vonken. Denk dus niet dat bobines het zijn. Vermoed een sensor al weet ik niet welke. Enkele maanden geleden nieuwe nokkenas sensor gemonteerd. Heeft daarna goed gelopen. groeten peter

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

dan is het dus de aansturing van de bobine, nergens een draadbreuk, dacht dat ze aangestuurd werden door de ecu

sjefke007 (0), 11 jaar geleden

Even updaten. Auto is rijdend stil gezet. Volgende dag start auto niet meer, ging wel rond maar slaat niet aan. Na zoeken geconstateerd dat bougie 2 en 3 niet vonkten. Ook niet na bobine wissel. Bekabeling gecontroleerd, nagemeten en alles in orde. Op mitshibishi forum gezien hoe krukas sensor = B.D.P. sensor (?) er uit ziet en geconstateerd dat die defect moest zijn. Verwisseld en auto rijd weer. Probleem opgelost bedankt voor het meedenken groeten sjefke.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.