Mitsubishi Lancer: Check engine lampje brandt af en toe, motor loopt prima.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v gti

Hallo,

Gisteren ging voor de 2e keer deze week m'n check engine lampje plotseling tijdens het rijden branden. Vanochtend ging hij na een minuut of 5 rijden pas weer uit. Datzelfde is me donderdag ook overkomen. 'k heb toen onderweg de min even van de accu gehaald (de plus kreeg ik zo gauw niet los) de melding verdween toen voor 5 minuten en kwam daarna weer terug. Lijkt dus alsof er echt iets aan de hand was. Na een uur rijden ging het lampje weer uit.

Naar mijn mening loopt de motor niet anders als normaal. Er lijkt dus niet echt iets dramatisch aan de hand te zijn, maar ik vind het wel vervelend.

Kan ik zelf met b.v. een multimeter de storing ergens uitlezen en hoe doe ik dat dan? Of heeft iemand een tip van wat er misschien aan de hand kan zijn en hoe ik dat check?

Alvast bedankt,

Jeroen

JRN

Geplaatst door JRN (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Viyu (0), 17 jaar geleden

Heb hetzelfde gehad met mijn carisma 1.9td.
De eerste weken ging alleen het controlelampje af en toe aan waarna deze weer uit ging, ging daarna aan als ik met lage toeren reed of bij de verkeerslicht stilstond, hierna werd het erger (stoteren van de motor, veel blauwe rook tydens haperen van de motor).
Bij de dealer doorgemeten, (gaf storing aan de distrubie-timing aan), na lang zoeken erachter gekomen dat het de sensor was van de timing (juiste benaming ben ik kwijt). Was wel een duur geintje van rond de 300 euro (voor een simpel sensortje).
Ik hoop dat je er wat aan hebt, maar ik zou toch naar de dealer gaan voor een storings onderzoek, ben je in ieder geval zeker wat het is.
Grz Viyu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.