Mitsubishi Galant: Check Engine lampje gaat aan en uit

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 GTI 16V

Hallo,

Bij mijn galant 2.0 GTI 16klepper, heb ik sinds de aanschaf een probleem; het check engine lampje gaat aan en uit.Hierdoor de auto voor een ZEEEER interessante prijs meegekregen, maar het begint me nu toch te irriteren... Heb al diverse dingen nagekeken, maar kan het gewoonweg niet vinden... Lampje gaat bij starten gewoon uit, en onder het rijden aan, soms voor een paar minuten, soms langer, maar gaat altijd weer uit. De motor maakt ABSOLUUT geen ander geluid, de auto gedraagd zich op geen enkele manier anders, sterker nog, als je het lampje uit de fitting zou halen, zou je nooit merken dat iets mis was, want de auto rijd en gedraagd zich gewoon perfect. Zodra het check engine lampje aangaat, merk je absoluut geen verschil.

Nu heb ik gelezen in het origineel instructieboekje, dat het te maken had met "zuivering uitlaatgassen"(uitlaatgas reinigingssysteem defect). Maar dit staat als enige oorzaak bij het check engine lampje. Nu lijkt me wel dat hij voor veel meer dingen aan kan gaan als alleen dat, maar ik ben er toch over gaan zoeken.
Nu wordt (bijna) altijd gezegd, dat als de lambda sonde kapot is, de auto iets anders rijd in het begin, en daarna overschakeld(de lambda sonde, naar een vaste waarde), waardoor de auto weer normaal rijdt, echter zoals hierboven gezegd, is dit absoluut niet het geval. Er veranderd HELEMAAL NIKS aan het geluid,gedrag o.i.d.


Simpele vragen;
- kan het dan toch de lambda zijn?? (maw, MOET je het merken aan het gedrag als deze kapot is??)
- Iemand een idee wat het anders kan zijn?

galant

Geplaatst door galant (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

ehm zit er een katalysator onder ? origineel / vervanger kan ook af zijn want als je lambdasonde stuk is moet je het wel merken als je langzaam rijdt begint dan te schudden en inhouden of afslaan

galant (0), 16 jaar geleden

ja, er zit een katalysator onder. Zover ik weet gewoon nog de originele. Zou het ook kunnen dat die kapot is dan? dat daardoor het "fout" signaal gestuurd wordt door de lambda en daardoor het check engine lampje brandt?

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou toch beginnen met de ecu te laten uitlezen want het kan voor van alles en nog wat gaan branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.