Mitsubishi Colt: CJ0 - Motor loopt koud op 3 cilinders, bij warme motor is alles

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

De motor start normaal, maar zolang hij niet op temperatuur is (ongeveer de eerste 5 minuten) lijkt hij op drie cilinders te lopen.
Als de motor warm is loopt ie perfect.

Flink gas geven helpt ook, maar zodra je weer van het gas afgaat (of doorschakelt) valt ie weer terug op drie cilinders.

Eigenlijk doet het probleem zich dus slechts 5 min. voor en bovendien niet altijd. In het voorjaar zijn de bougies vervangen en deed het probleem zich zelfs niet meer voor. Nu het kouder wordt lijkt het probleem teruggekeerd te zijn en komt het vaker (maar niet altijd) voor.

Ik heb al het één en ander gelezen op dit forum, maar dit lijkt toch weer anders en meer specifiek.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

iLLiCiT

Geplaatst door iLLiCiT (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

de kleppen al gesteld ?

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Begint te klinken naar een setje nieuwe bougiekabels.

Deze zullen nu met dit koudere/nattere weer eerder overslag hebben dan als het warm is. Indien de kabels drogen door de motorwarmte, geen overslag meer dus loopt ie op alle 4.

Indien gas wordt gegeven, heb je een sterkere vonk, dus zal een gedeelte alsnog in de bougie aankomen.

Dat is mijn visie.

Groeten Marcel

Twentyfour (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan natuurlijk ook zijn dat de vorige bougie niet goed vast erin gedraaid was of dat het dopje op de bougie los trilt. Heb ik nl. een keer bij een opel astra gehad. Nieuwe bougies erin goed vast liep op 3 pitten, bleek dat kleine dopje bovenop losgetrilt waardoor af en toe een slechte verbinding onstond en de vonk niet oversloeg.

Anders even de afdichting goed nakijken.

Grtz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.