Mitsubishi Outlander: Cruise control in Mitsubishi Outlander 2.4 Mivec

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 mivec 4WD handgeschakeld

Hallo,

Ik heb een cruise control gekocht om in te bouwen in mijn Mitsubishi Outlander 2.4 mivec 4wd met handgeschakelde versnellingsbak. Vraagje is u: waar ga ik mijn snelheidssignaal vandaan halen , dus welke draad is de pulsgever voor mijn cruise. En waar kan ik het beste mijn vacuum vandaan halen.
Suggesties welkom !

Alvast bedankt !!

Groet Morieske.

morieske

Geplaatst door morieske (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Outlander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Restless (0), 13 jaar geleden

In mijn Space Star heb ik een CC ingebouwd waarbij ik het vacuum van de rembekrachter heb gehaald en het snelheidssignaal bij de radio. Werkt prima.

morieske (0), 13 jaar geleden

Hee dank voor je antwoord.
En welke draad moet je dan hebben om bij de radio aan te sluiten ?? Of zijn deze gemerkt ?

Groet M.

Restless (0), 13 jaar geleden

Ik meen dat het een rode of oranje draad was op PIN 1. Op mijn draad was reeds een label met snelheidssignaal aangebracht.

morieske (0), 13 jaar geleden

Het is inmiddels opgelost.

Het snelheidssignaal heb ik weggehaald achter de km teller en het is de blauw witte draad. Het vacuum heb ik idd. vanaf de rembekrachtiger gehaald en wel tussen het klepje en de rembekrachtiger in. Werkt super !

Groet en bedankt voor het meedenken

Tom@ssini (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, ik ben wel benieuwd welke cruise control je gekocht hebt.
Ik heb een Outlander van 2003 met alle opties, echter geen cruise control, en wil deze ook inbouwen.
Dus mocht je wat meer info hebben, wat merk en prijs betreft, graag hier plaatsen, dan heb ik ook nog wel iets voor je.

Groeten, Tom

morieske (0), 13 jaar geleden

Hallo Tom,

Ik heb via marktplaats (voor 66 euro incl. verzenden !!!)een nieuwe cruise control gekocht van het merk eurocruise ec 1000. Het was een nieuwe cruise echter wel een paar jaar oud. Ergens blijven liggen en nooit ingebouwd waarschijnlijk??)
Het is een vrij eenvoudige cc. Met een vacuumservo en met een bedieningspookje voor aan het stuur. Ik had in mijn vorige auto eentje van John Gold (Goldcruise) ook erg goed. Deze werkte met een electronische servomotor.

Pas op voor je begint: het is een hele klus !
Eerst een plaats zoeken voor de servo in de motorruimte. vervolgens de tweede gaskabel (bowdenkabel) parallel met de orginele gaskabel laten lopen en een tweede aanhechting aan de gaskabel gemaakt. Toen de vacuumslang aan de rembekrachtiger doorgeknipt tussen het terugslagklepje en de rembekrachtiger zelf. Dit zou een mooi stabiel vacuum opleveren en dat is ook zo.

Daarna een gat geboord door het schutbord, ik heb gezocht maar vond nergens een andere doorgang naar het interieur, kabel erdoorheen. Daarna aansluitingen aan rempedaal gemaakt en vervolgens aan het koppelingspedaal een schakelaartje gemonteerd dat de cc dus uitschakelt op het moment van koppelen. Vervolgens achter de klokken, van de linker stekker de blauw witte draad een draad bijgesoldeerd(snelheidspuls). Daarna het blackboxje achter de radio geplaatst en alle aansluitingen verzorgd.

Ik heb alle aansluitingen gesoldeerd, aangezien ik hier gewoon geen slechte verbindingen wilde i.v.m. storingen of de zekerheid van uitschakelen van de CC door koppelen en remmen !!

Daarna in de stuurkolombekleding het gat gemaakt voor het pookje en dit aangesloten.

Dat was het eigenlijk wel zo'n beetje..... na twee lange middagen klussen zat het zaakje erin en kon de proefrit beginnen. En tot mijn verbazing heb ik niets hoeven aan te passen. Het werkte gewoon goed vanaf het eerste moment !!

Als je wil kan ik wel wat foto's maken van de gasaanhechting etc. maar dat lukt nu niet meer aangezien het bijna donker is.

En wat had jij dan nog voor mij ?? Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt.

Vriendelijke groet,
Morieske.

P.S. ik zocht een goedkope oplossing, wanneer je iets meer te besteden hebt (400-500 euro) heeft Goldcruise pasklare oplossingen: kijk maar even op hun site.
Ik was voor 75 euri helemaal klaar..........

Restless (0), 13 jaar geleden

Of je koop een Magic Speed Cruise controle MS 50 bij Conrad voor 129 euro. Op de site van Conrad staan ook de ervaringen met de inbouw zodat je kunt kijken of het iets voor je is. Bij mij werkt hij goed alleen vind ik het bedieningspaneel niet mooi om te zien. Je kunt er een andere bijkopen voor ca 70 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Outlander of stel zelf een nieuwe vraag.