Mitsubishi Outlander: zuurstofsensor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 2WD

Vandaag naar de mitsubishi dealer geweest voor permanent brandend motorlampje. Daar werd een storing uitgelezen P0135 zuurstofsensor verwarming voorste stuk lambdasonde. Eind van de middag na 3,5 uur stilstand weer mee gereden met koude motor en toen was lampje uit.

Kan de storing ook veroorzaakt worden door de laag sneeuw en ijstroep onder de auto ?

Bvd alvast voor de reakties.

Mvg,

Rene.

rene46

Geplaatst door rene46 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Outlander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

nee

rene46 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de reaktie. Toch is het opmerkelijk dat het lampje zoals vandaag de hele dag uitblijft en dan vervolgens weer aanspringt. Is een slecht contact in de bedrading ook mogelijk ?

Bullet (0) PRO, 13 jaar geleden

P0135 betreft de voorverwarming van de voorste zuurstofsensor. Het verwarmingselementje erin is kapot. Aangezien deze niet altijd door de ECU wordt aangestuurd kan het voorkomen dat het foutcodelampje de ene keer wel en de andere keer niet aangaat. Is afhankelijk van buitemtemperatuur en motortemperatuur. Enigste optie is om hem te vervangen door een originele ! nieuwe sensor. Suc6.....

rene46 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de reaktie. Op zich een helder verhaal. Wel heb ik nog wat opgemerkt. Als ik de auto bij het starten een paar seconden in stand 2 laat staan, dooft het lampje steeds en gaat daarna niet meer aan. Terwijl bij gelijk doorstarten het lampje wel soms blijft branden.

rene46 (0), 13 jaar geleden

Zuurstofsensor inderdaad kapot. Is vervangen en probleem is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Outlander of stel zelf een nieuwe vraag.