Mitsubishi Space Star: distributieriem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D.I.D

Hallo wie kan mij tips geven voor het vervangen distributieriem,en de tekens en waar ik op moet letten en wat ik allemaal moet vervangen( 175.000 km )en de computer mag ik die zo losmaken???? Gr Hans

hansnettie

Geplaatst door hansnettie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wim12199 (0) PRO, 13 jaar geleden

De computer losschroeven en boven op het kleppendeksel leggen zonder de bedrading te verwijderen. De platte riem losmaken door de zelfspanner te ontspannen en kijk goed hoe deze zijn ligging is. Motorsteun er af, poulie krukas er af en deksel distributie er af halen. Op de distributieriem staan 2 strepen en een pijl voor rechtse draairichting, deze strepen gelijk leggen met de poulies krukas en nokkenas en de pijl op de riem bovenaan houden, de stand van de hd-pomp speelt geen rol. De riem opspannen met een boutje m6 in te draaien aan de spanner. De rest in omgekeerde volgorde monteren. Waterpompen durven nog wel eens lekken.
Groeten.

hansnettie (0), 13 jaar geleden

Hallo Wim,Het spannen van de riem??? of spant die zich zelf. Is het beter dat ik de waterpomp vervang,of wat doen jullie ?? Gr Hans

3234dmtr (0), 13 jaar geleden

Voorspannen met speciaal gereedschap, riemspanning aflezen met frequentiemeter ( beide speciaalgereedschap ). Als het tenminste om de Renault F9Q motor gaat.

hansnettie (0), 13 jaar geleden

Kun je die niet gewoon op gevoel stellen,ik had vernomen dat het zonder speciaat gereedschap moet kunnen??? Gr

3234dmtr (0), 13 jaar geleden

Op gevoel moet je zeker doen als het risico van een kapot blok je dat waard is. En dat is duurder dan een tandriem laten vervangen door de garage.

cjavham (0), 13 jaar geleden

?????

3234dmtr (0), 13 jaar geleden

[quote=cjavham]gelul zit zelfspanner op en o ja zou gelijk ook de pomp vv[/quote]
Waar dan?
[url=http://img852.imageshack.us/i/distri.jpg...][img]http://img852.imageshack.us/img852/7153/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

hansnettie (0), 13 jaar geleden

Hallo bedankt voor alle tips,het is goed gelukt. Gr Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.