Mitsubishi Space Star: inhouden en afslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Hallo allemaal,

Me ouders hebben laast een Mitsubishi space (1.8 gdi bj 2002) star gekocht.
Maar deze auto heeft wel is last van inhouden en vanmorgen is die ook in een keer uitgevallen onder het rijden.
Heb zelf laast een stuk gelezen dat er ook een kwaal van de gasklephuis!?
Zou dit misschien zijn?


Gr Jeffrey

Toyota jeff

Geplaatst door Toyota jeff (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bartuz (0), 13 jaar geleden

klepspeling gecontroleerd?
Goede type olie er op?
Gasklephuis niet erg smerig.
Probeer die eens schoon te maken met Cabarateur reiniger.
Of je stationair regelmotor

DJS8 (0), 13 jaar geleden

Klinkt naar flink vervuilde EGR-klep en -slangen. Staan de 1.8 GDI motoren om bekend. Vrienden van ons hadden hetzelfde (ook Space Star 1.8GDI). Regelmatig ging het motormanagement-lampje branden, en ook zij zijn daar een keer helemaal mee stil gevallen. EGR-klep, -huis en -slangen goed (laten) schoonmaken, en in het vervolg alleen van die extra reinigende brandstof tanken (Shell V-Power, BP Ultimate, Texaco EuroXL e.d.). Kost wat centen per liter meer, maar je bespaart je in de toekomst dezelfde problemen. Heeft goed geholpen bij die vrienden. Waarom die brandstof helpt, weet ik niet. Speculatie van mij: het levert (volgens Shell) een snellere en vollediger verbranding op. En dat zou dan juist in een motor die in deellast met arm mengsel draait (zoals de GDI) resulteren in minder deeltjesvervuiling in de uitlaatgassen, en dus minder vervuilde EGR (Exhaust Gas Recirculation). Maar wie heb beter weet, mag het zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.