Mitsubishi Lancer: Distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik wil de distributieriem van mijn auto gaan vervangen. Hoewel ik dit al eens bij een opel heb gedaan, ben ik nog niet bekend met de werkwijze bij mitshubishi, daarom de volgende vraag: Waar zitten de merktekens op het blok? Moet ik rekening houden met een bepaalde werkwijze t.a.v. spanrol e.d? (misschien heeft zelfs iemand een montagehandleiding, of beschrijving voor mij?)

Vriendelijke groet,
Harry K

afschrijving?

Geplaatst door afschrijving? (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kijk even in je mailbox

abunsc (0), 15 jaar geleden

Hallo Harry

Ik heb zelf een Carisma uit 1998 met een 1.6 motor, code 4G92. Ik verwacht dat in de Lancer dezelfde motor zit. Een motorsteun moet los om de nieuwe riem te kunnen plaatsen en de krukaspoelie moet ook los (bout zit meestal erg vast). Soms wordt gelijktijdig de spanrol en waterpomp vervangen. Met behulp van een brug heb ik het (samen met mijn broer) meerdere keren zelf gedaan.

Ik heb een werkplaatshandleiding (PDF) beschikbaar.

Anton

afschrijving? (0), 15 jaar geleden

Bedankt,

Ik heb inmiddels de nodige informatie binnen, ik ga er zaterdag even mee aan het werk.

Groet,
Harry K

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Ik ben weleens halverwege gestrand met dit klusje omdat de krukaspoelie niet losging. Lees de tips op de forum voor wat betreft de krukaspoelie. Voor de rest lijkt het mij heel goed te doen. Niet vergeten de motor 10 minuten stationair te laten draaien om de ECU weer in te leren.

afschrijving? (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het is gelukt, het viel verder wel mee, de krukaspoulie ging los door een grote schroevendraaier tussen de poulie en het blok te steken, de motorsteun heb ik laten zitten, er was net genoeg ruimte om de riem er tussendoor te krijgen, verder héél goed oppassen voor beschadigingen van de veer op de spanrol! (ik heb een nieuwe spanrol gemonteerd nadat ik er krassen op had gemaakt). Bedankt!!

Groet Harry K.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.