Mitsubishi Lancer: drankprobleem lancer 1.6 16v 1994 GLXi

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v GLXi

mijn lancer uit 1994 met 78000 km gelopen verbruikt naar mijn idee veel benzine,
ik rij veel korte stukken maar ook geregeld autobaan.
het verbruik krijg ik met geen mogelijkheid boven de 1 op 10! (in de zomer)
dus ik wil nu al echt niet weten wat hij dan in de winter zal gaan gebruiken.
heeft iemand hier een oplossing voor!?
ik vandaag wel voor de eerste keer V-Power getankt in de hoop dat dat gaat helpen.

Alvast bedankt,

Luc Huntjens

luc huntjens

Geplaatst door luc huntjens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik rij zelf ook met eentje en die verbruikt gemiddeld 1 op 12, ook met veel korte afstanden.
Zal toch wel aan de afregeling van de motor liggen.
Kleppen al eens afgesteld? Bougies nog in goede staat?Luchtfilter proper? Werkt de lambda sonde naar behoren? Motor-ecu misschien eens laten uitlezen, misschien komt daar wel iets naar boven dat niet goed functioneerd.

luc huntjens (0), 17 jaar geleden

ik weet wel dat de vorige eigenaar (tevens eerste eigenaar) erg weinig reed maar ongeveer 6000 km per jaar. en de vorige eigenaar is een goede vriend van mijn ouders, maar de dealer (mitsubishi dealer) vervangt niet iedere beurt het lucht filter, bougies ect. maar wacht tot de km om zijn om ze dan te vervangen.. misschien dat het ''achterstallig'' onderhoud nu toch naar boven komt en dat als ik de kleppen laat bijstellen nieuw filter en bougies en uitlezen van de computer(is tevens in 2003 vervangen door gebruikt exemplaar) het probleem voor het grootste deel eruit komt.

Bedankt voor de reacties

Luc huntjens

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou toch eens laten nakijken of er wel de goede motor-ecu in zit, vergelijk het stuknummer eens (staat op een zelfklever) op die doos met wat ze bij Mitsubishi voorschrijven, met het chassisnummer kunnen ze perfect zeggen welke nr van doos daar moet in zitten.
Zelf ooit meegemaakt met een nieuwe wagen dat er een ecu voor een automaat, gemonteerd zat in een wagen met handschakeling, het gevolg was 2 tot 3 liter meerverbruik!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.