Mitsubishi galant: een raar rrrrrrrrrrrrrrrrr geluid bij het optrekken

Bouwjaar: 1998

al een paar dagen heb ik opgemerkt dat ik tijdens het optrekken en doorschakelen een soort trillend geluid hoor maar dit alleen als ik laag in de toeren rijd.
wat kan dit zijn?
er heeft al iemand gesproken over versnellingsbaklagers kan het dat zijn?
alvast bedankt.

manuel6862

Geplaatst door manuel6862 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pulsejetrofiel (0), 18 jaar geleden

alleen tijdens optrekken vanuit laag toeren?
( dus onder zware belasting )


manuel6862 (0), 18 jaar geleden

ja helemaal correct dus wat zou dat kunnen zijn? er heeft mij al iemad gevraagd of het schakelen moeilijk gaat of dat ze eruit floepen maar dat is niet het geval dus zal het toch wel niet met de versnellingsbak te maken hebben toch?het lijkt namelijk wel op een soort meetrillen van iets uit de motorkap tijdens het optrekken in lage toeren.

pulsejetrofiel (0), 18 jaar geleden

klinkt als een uitgelopen drijfstang lager, of laat ik
zeggen, een lager wat bezig is om er uit te lopen,
als dat zo is, wordt het geluid alleen maar erger.
proef: draaiende motor, 1e versnelling, op de handrem, dan de motor laten trekken, dus de koppeling kalm laten komen , iets gas bijgeven,als hij zwaar gaat lopen , zou je dus de ratel erg moeten horen, als dat zo is, zoek het dan in de drijfstanglagers ( of pistonpen lagers, maar denk het niet)

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat je balansriem eens controleren, deze riem zit achter de distributieriem gemonteerd. Als deze kapot is, krijg je een trilling in je motor, die ook als een soort resonantie gemerkt kan worden.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.