Mitsubishi Galant: Galant 2001 2.0TD Gaspedaal reageert (bijna) niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TD

Beste,

dit is mijn eerste post omdat ik eens wil navragen bij jullie community wat mijn probleem zou kunnen zijn.

2 weken geleden heeft mijn Mitsubishi Galant 2001 2.0TD 175000 km het begeven. Ik ben door de keuring geraakt en ben hierna gaan tanken. Na het tanken stelde ik het volgende probleem vast:
Als ik gas geef, reageert mijn pedaal niet. De wijzer van het aantal toeren staat eveneens op 0 hoewel de motor wel degelijk draait. De motor draait ook redelijk onregelmatig. Het is precies of de auto niet weet welk aan toeren het moet aanhouden. Als de wijzer dan toch eens omhoog schiet, blijft hij hangen rond de 800 toeren. Ik hoor weliswaar dat de motor moeite heeft om de standaard 800 toeren aan te houden. Soms is het iets minder soms net iets meer. De wijzer is dus constant in beweging en blijft niet op dezelfde hoogte zoals het normaal zou moeten zijn.

Ik ben hierna naar de garagist geweest en die heeft wat zitten prutsen aan de TCL blok. Hij 'bevestigde' mij dat het probleem hieraan lag. Ik heb dus een nieuw TCL blok besteld en die is vandaag aangekomen. Ik heb die dan maar zelf vervangen (enkele boutjes, 2 stekkers en de tros van het gaspedaal). Het probleem blijft echter nog steeds bestaan. Erger nog... de auto kan zelfs niet vooruit rijden. Het is precies of hij door iets wordt tegengehouden. Hiervoor kon de auto wel nog rijden maar héél héél traag. In 2de versnelling op 800 toeren max. Als de ventilator start, reageert het gaspedaal wel terug even. Maar zodra die stopt, zit ik met hetzelfde probleem.

Ik ga morgen terug naar de garagist om het probleem te bespreken maar hebben jullie enig idee of ervaring wat er zou kunnen mis zijn met deze auto... Het probleem verscheen ineens. Een vriend van mij las op het internet dat de electronica nat kon geworden zijn ofzo...
Zoals ik al zei.. het is precies of de motor niet weet hoeveel toeren die moet aanhouden. De auto is voor de rest technisch inorde. Als ik hééééél traag het gaspedaal indruk draait de motor wel even maar valt erna terug op 800 toeren.

Enige ideeën???

Alvast bedankt!!

downbylaw

Geplaatst door downbylaw (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

Laat de garage eerst eens contoleren of de distributieriem (of ketting?) nog op tijd staat.

downbylaw (0), 11 jaar geleden

Zojuist de auto ingelezen met de computer. Ik krijg de volgende error: MFI Fault 1
Als ik verder de module bekijk krijg ik volgende error code 19 ENG SPD (INT)

Heb dit zojuist opgezocht maar vind niet direct iets. Kan iemand mij helpen?

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.