Mitsubishi Galant: Backfire veroorzaakt kapotte koplampen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 turbo

Hallo,

Graag heb ik antwoord op mijn volgende vraag zonder verder erop in te gaan wat het nut ervan is, ik wil namelijk heel graag weten hoe dit tot stand is gekomen. Aangezien ik dit probleem nog nooit bij iemand anders heb gehoord of hetzelfde probleem op internet kan vinden dat iemand het eerder heeft gehad.

Ik wou een backfire tijdens het rijden creeeren en trek 'm daarvoor in de toeren door en haal 'm heel even van het contact en zet 'm er weer op.
Backfire is succes maar ik zie mijn koplampen een fractie van minder dan een seconde mijn koplampen iets feller worden en daarna direct uitgaan.
Resultaat: koplampen doen het dus niet meer.
Groot licht daarna maar naar beneden gericht en verder gereden. Overige verlichting en electra bleven het overigens gewoon normaal doen.

Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan? Piekspanning heb ik aan zitten denken maar dan zou de zekering eruit knallen zou je zeggen?

Mvg Pieter

NLduffyNL

Geplaatst door NLduffyNL (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 11 jaar geleden

Op het feit na dat die grap van jou nergens op slaat en ook meer kapot kan maken, zou ik inderdaad zeggen : piekspanning.
Door een piekspanning gaat geen zekering kapot, die gaat kapot bij overstroom...(te veel ampere)

mvg.
Hans

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

één geluk je backfire is gelukt en dat wilde je graag , voor de rest sluit ik mij bij Hans aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.