Mitsubishi Galant: Galant `94 --> 2.0 GLSI vs. 2.0 GTI V6

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb onlangs mijn trouw Galant 2.0 GLSI Automaat `93 ingeruild tegen de wat luxere 2.0 GTI V6 Automaat uit 1994. Hoewel de auto perfect rijd valt mij toch op dat de GTI minder hard op trekt en minder fel is tussen de 1000 en de 3000 rpm. Na de 3000 gaat hij echt als een speer maar daarvoor is hij niet vooruit te branden, de vorige Galant trok naar mijn gevoel veel sneller op en reageerde veel feller op het gaspendaal in het betreffende toeren bereik. Weten jullie of hier iets aan te doen is (motormanagment o.i.d) of zit er ergens een probleem?
De auto rijd verder perfect en schakeld zijdenzacht.

boccaccio

Geplaatst door boccaccio (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

boccaccio (0), 18 jaar geleden

Kan dit veroorzaakt worden door de airco?

Jan Bos (0), 17 jaar geleden

foutje

Jan Bos (0), 17 jaar geleden

De 2 liter V6 24 klepper is een hoge toerenmotor die inderdaad na de 3000 toeren pas echt wil. Je kunt met chiptuning wel het karakter van de motor wat veranderen zodat hij vooral bij lagere toeren beter trekt. Het koppel wordt in dat bereik een stukje hoger (ongeveer 20 Nm) en het vermogen gaat dan ook met circa 10 pk omhoog.

De airco gebruikt wel wat vermogen (tussen de 5% en 10%), maar dit kun je eenvoudig controleren door de airco uit te zetten en dan te kijken of tie beter trekt.

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Met of zonder airco merk ik niet zo heel erg veel verschil.

Beetje jammer dat chiptunen zo duur is. Ander had ik dat inderdaad al gedaan. Zit er aan te denken om een 2.0 V6 FTO MIVEC blok er in te lepelen i.c.m een andere transmissie.

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Zou het chiptunen echt veel uitmaken onderin?

Echt veel vermogen krijg je er niet bij zonder dat je ook andere dingen aan gaat passen (luchtfilter, benzinedrukregelaar, nokkenas)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.