Mitsubishi Galant: hoogtonig/schurend/schrapend geluid tijdens rijden, weg bij kopp

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i GTi 16v

Sinds een paar maanden maakt m'n 1990 Mitsubishi 2.0i GTi een soort van hoogtonig schurend geluid dat erg irritant is. De auto heeft 257.000 km gelopen, maar de motor is een keer vervangen en heeft pas 150.000 km erop zitten.

Zodra ik de koppeling laat opkomen en hij in een (willekeurige) versnelling komt dan komt het geluid en het blijft totdat ik het gas loslaat (dan wordt het geluid minder) maar pas als ik de koppeling weer intrap dan is het compleet weg.

Enig idee wat dit kan zijn?

marksanne

Geplaatst door marksanne (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

zo aan je verhaal telezen marksanne moet het in je versnellingsbak zitten omdat je het niet hoort als de koppeling ingetrapt is.
zit er genoeg olie in de bak want anders kan er een lager beschadigd zijn dat kan even goed de oorzaak zijn.
groetjes jan.

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal wel bijna zeker een lager in versnellingsbak zijn, versnellingsbakolie aflaten en kijk of er geen ijzervijlsel inligt. Deze problemen waren vroeger wekelijkse kost bij Mitsubishi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.