Mitsubishi Galant: gas probleem na kortsluiting lpi

Bouwjaar: 1997

Deze mensen hebben met opstarten de startkabels omgedraaid + en - verwisseld . de dynamo is gesneuveld deze dus vernieuwd maar de auto loopt in een noodloop op benzine en de lpi install. doet helemaal niets meer . wat zou er allemaal kapot kunnen zijn . zekeringen al gecontroleerd. en hoe te een en ander te controleren ?
bedankt Henk

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is de LPE(de gascomputer) dood. Staat er G3 op het kentekenbewijs van de auto?

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

ja g3 install.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij het starten gaat de het ledje in de schakelaar knipperen?

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

nee er brand helemaal niets , ook niet tijdens starten .
als de motor dan enigzins aanslaat loopt hij op 2.5 cilinder.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Op 2.5 cilinder lopen wordt niet veroorzaakt door de LPE, volgens mij. Maar dat de ledjes niet werken en de zekeringen zijn goed, duidt op een defecte LPE. Heb je niet een gebruikte liggen?

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee dat op 2.5 cil. is volgens mij een probleem van het orginele systeem , dus de mogelijkheid bestaat dat deze ecu ook kapot is.
Tel daar de lpe computer bij op en je hebt een aardige schade , en wij hebben niks gebruikt liggen dus wat moet je dan ?
Is het trouwens zo dat als de ecu van het brandstofsysteem beschadigd is de auto met een nieuwe LPE comp. wel goed zal lopen ?

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee de benzine computer werkt als master en de gascomputer als slave. Het benzinesysteem moet dus altijd eerst in orde zijn voordat de motor goed op gas kan lopen.

Marc6913 (0), 19 jaar geleden

welk type nummer heeft de lpe die u nog heeft liggen, want ik ben namelijk al heel lang op zoek naar een lpe van een 1.6 16 van een Carisma van nov.'96

art. 202103

of art.202167 werken zeker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.