Mitsubishi Galant: gascomputer

Bouwjaar: 1997

Ik heb een mitsubishi Galant uit 1997. Hij loopt op LPG G3. Wie kan mij helpen? Het gassysteem is Vialle. De auto start eerst met benzine maar het duurt precies 5 minuten voordat hij overschakeld naar gas. Ik vind dat te lang en niet handig. Kan het zijn dat er een storing zit in de gascomputer? En hoe los ik dat op?
Alvast bedankt.

aljaff

Geplaatst door aljaff (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

henk4359 (0) PRO, 18 jaar geleden

om een juiste diagnose te stellen kun je het beste de lpe laten uitlezen,om van benzine naar lpg over te schakelen moet het systeem aan bepaalde voorwaarden voldoen. 1 keuzeschakelaar op lpg 2 lambdasonde 5 keer armrijk wisselen 3 als de koelwatersensor is aangesloten,moet deze ook een bepaalde waarde hebben.wat ook wel eens voorkomt is dat de lpe zijn merkspecifieke software kwijtraakt en dan in zijn maximale overschakeltijd staat.in dat geval moet deze vervangen of gerepareerd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.