Mitsubishi Colt: Gasklep reinigen Colt 1.3

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Onze Colt stottert af en toe onder het rijden m.n. nadat hij enige dagen stil heeft gestaan en dan weer gebruikt wordt. Nu lees is in de forums dat dan de gasklep + gasklephuis gereinigd moet worden. Inmiddels heb ik dit ook gedaan echter ik begrijp niet wat voor effect dit heeft. Ik heb vooral wat groene oxidatie verwijdert.

Vraag dus: waardoor helpt het reinigen van de gasklep (+huis)?

vg.

Roelof

Restless

Geplaatst door Restless (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

als deze hapert door vervuiling, dan wordt een verkeerde brandstofhoeveelheid ingespoten naar gelang de hoeveelheid lucht die wordt doorgelaten.

Al met al, een slecht functionerende gasklep leidt tot haperen en stoten.

Groeten Marcel

Restless (0), 16 jaar geleden

Ok, bedankt voor je snelle reactie.

De gasklep van de Colt was op de "schanierpunten" en op de randen enigzinss groen uitgeslagen. Volgens mij komt dit doordat de auto door de vorige eigenaar weinig is gebruikt of alleen op korte ritjes. In elk geval is hij nu schoon. Nu maar even afwachten of het effect heeft gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.