Mitsubishi Colt: koud niet tot moeilijk starten en stationair onregelmatig.

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 gli 8 klepper

Beste medetechnici, ik heb sinds 1 week een colt uit 1989 aangeschaft. De auto heeft het volgende probleem;

Bij de koude start moet ik de auto 6 tot 8 keer starten om hem te laten lopen. Als hij aanslaat loopt hij erg slecht, loopt dan op drie cilinders. Dit duurt 3 minuten dan loopt hij op 4 cilinders, maar in de minuten daarna loopt hij heel verschillend in toerental van laag naar hoog steeds afwisselend. Staat hij na een lange rit 2 uur stil start hij na 3 tot 4 keer starten en loopt dan slechts heel even slecht en daarna kan ik gewoon rijden. Toerental wisseld wel steeds in de warmdraaifase net of hij steeds bijregelt. Bij warme motor doet hij dit bijna niet, dan loopt hij beter.Wel brandt na 20 seconden na de start altijh het CHECK ENGINE LAMPJE!!

Door de vorige eigenaar is de Rotor met kap, bougies, bougiekabels, koelvloeistoftemperatuursensor, gasklephuis al vervangen, wat geen verbetering geeft.

Heb zelf het vermoeden dat het wel eens de ECU zou kunnen zijn.

Wie kan me helpen, iemand een idee.. of herkent iemand uit ervaring dit probleem? Alvast dank voor jullie hulp.

groet willem

Willemke

Geplaatst door Willemke (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

welke storingscode hoest hij op ???????

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.