Mitsubishi space star: Geen vonk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Na een paar honderd meter gereden te hebben met de space star viel de motor uit bij gas geven.
Anwb heeft de auto nagekeken en geconcludeerd dat er geen vonk was. Er was wel inspuiting er staat spanning op de verdelerconnector dus hij ging er vanuit dat de ecu goed is.
Ik heb er zelf een nieuwe verdeelkap en rotor opgezet, contactpunt van de rotor was ver ingesleten en punten van de verdeelkap waren sterk geoxideerd.
Maar nog steeds geen vonk. Mijn vermoeden(en van de Anwb) is dat de electronischeontsteking defect is, maar hoe weet ik dat zeker? Aangezien een nieuwe erg duur is.

Groet, René

r.alting

Geplaatst door r.alting (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit zou heel goed kunnen alleen zit er als het goed is een bobine en een hall-gever in het onstekingshuis, en dan is wel eens 1 van de 2 stuk. Heb dit al 2x gehad met een prive auto en toen heb ik een nieuw setje gehaald op de sloop (bobine en hall-gever), maar ik weet natuurlijk niet zeker of dat het bij jou ook is. Ik heb het toen gehaald bij Van Deijne dacht ik.

r.alting (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost. Complete stroomverdeler bij Japoto(wirdum) gekocht voor 100 euro.
De nieuwe verdelerkap en rotor erop gezet en hij deed het weer.
Motor loopt goed,(en beter dan voorheen). maar ik heb nog wel één vraag, is het belangrijk om hem af te stellen om eventuele schade te voorkomen?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Zet de ontsteking zoals de oude er af kwam. Er zitten geen slijtage delen in die de timing beinvloeden. Succes.

r.alting (0), 8 jaar geleden

Had er niks meer aangedaan. inmiddels is auto ingeruild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.