Mitsubishi Colt: Geen vonk op bougies maar waar zit hier de bobine

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 glxi

Hallo lotgenoten, 2 dagen geleden wou ik m,n auto starte en even voor hij wou aanslaan sloeg hij af en deed voor de rest niks meer. Het is een injectiemotor en heb vroeger wel wat aan auto,s gewerkt maar zover nou ook weer niet. Zo zie ik dus geen bobine bij deze motor zitten omdat ik denk dat het via die (ECU) gaat? Ik heb de bougies nagekeken en zie er perfect uit maar krijg dus geen vonk. Heb hier en daar wat gelezen en bij die (6 aderige stekker zat er bij punt 3+4 +/- 5v op en bij 2 -12volt. Is dit Okè of........... Of zal toch de stroomverdeler of een relais kapot zijn? Hoop dat er iemand is die zo,n zelfde probleem heb gehad en info kan geven. Met vriendelijke groet, John

johnny10sjonnie

Geplaatst door johnny10sjonnie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Het ontstekingsgebeuren zit bij deze ingebouwd in de ontsteking , vermoed dat de module defect is.
Heb je de meetpennen wel goed gehouden want je zou + moeten meten ?
Er zit in je zekeringkast onder de motorkap een relais , staat op ING. oftewel ignition/ontsteking , controleer deze ook eens.

johnny10sjonnie (0), 10 jaar geleden

Hoi Kaleido, ik had al een klein vermoede dat het in die stroomverdeler zelf zit, maar wat je schrijf over dat relais waar ING (ingnition/ontsteking) op staat daar zal ik zeker naar kijken. In dat zekeringskastje zitten 3 relais, een paar gewone zekeringen en ook enkele heel aparte zekeringen maar die zijn allemaal in orde.

johnny10sjonnie (0), 10 jaar geleden

Hoi Kaleido, sorry dat ik echt laat reageer op jou bericht. Ik moet eerlijk zeggen dat die auto niet van mij maar van een maat van me is die een paar straten verderop woont. Ik loop daar al een tijd mee om dat eerst tegen je te zeggen. Wat betreft die stroomverdeler was hij nogal eigenwijs want wat hij achter die stroomverdeler zag dacht hij dat dat de bobine was, echt, ik heb hem door jou bericht te laten lezen dat uit zijn hooft kunnen praten. Ik heb in de tussentijd een oplader geregeld want veel centjes heeft ie niet en spaart nu voor een 2e hands stroomverdeler inclusief bougiekabels en zo. Ja, want stroom staat er op die 6 aderige stekker van die stroomverdeler maar de bougies krijgen geen vonk dus ik denk zeker wat jij zeg dat die module kapot is. Zo snel ik wat weet stuur ik je een berichtje Kaleido. Groetjes John

laziz (0), 9 jaar geleden

hallo
mijn colt van 1997 heeft het zelfde probleem nu mijn vraag waar kan ik de bobine vinden ik heb de verdeler vervangen maar hij wil niet starten wel met slepen
en johnnys10 hoe is het bij verlopen?

johnny10sjonnie (0), 9 jaar geleden

Hoi Laziz, het gehele ontstekingsgebeuren zit ,m in die stroomverdeler zelf, ( ik weet niet of jij ook een injectiemotor heb want dat wordt denk ik hier bij toegepast), en over die auto die eigenlijk van mijn maatje was, is dat ie ,m verkocht heb. Jammer want ,t was een leuk wagentje om in te rijden en om te zien. Dus Laziz, als je motor alleen start als je hem aantrekt zoals ik uit je berichtje begrijp is denk ik ; of je accu is te zwak, bougies vuil ?, Staat de onsteking op tijd ?. Probeer zelf wat dingetjes na te kijken. Ik hoor het van later van je. Succes.

laziz (0), 9 jaar geleden

hallo heeft effe geduurd maar heb hem aan de praat gekregen was de ontstekinghuis vernieuwd door een van sloop maar nu 5 maanden later begint het euvel weer nu ga ik kijken of lief hebbers er zijn om hem van zijn lijden te verlossen(sloop)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.