Mitsubishi Outlander: Hoog Dieselverbruik Mitsubishi Outlander

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DiD

Sinds begin december heb ik een outlander 2.0 diesel van 2007 met een km stand van 170.000 km, volledig garage onderhouden, welke naar mijn idee toch wel een hoog diesel verbruik heeft. Ik ben een relaxte rijder en rij meestal de voorgeschreven snelheden. De auto verbruikt gemiddeld (gecombineerd stads en buitenrit) ongeveer 1 liter op 10 tot 11 km. Volgens de boekjes en reacties van andere Outlander diesel gebruikers zou dit minstens 1 op 14 tot 1 op 15 moeten zijn. Op lange ritten naar Duitsland met skibox op het dak en bij gebruik van de 2 wheel drive stand een verbruik van 1 op 10,5. De terugweg naar nederland op de 4 wheel drive stand, zowaar een keer 1 op 13 gereden. De auto heeft bij de dealer inmiddels aan de computerkast gehangen en geen enkele afwijking kon men constateren. De auto staat op nieuwe originele banden en geeft verder geen aanloop- of wrijvingsproblemen. Inmiddels wel tot 2x toe een flesje met toevoegingsmiddel aan de brandstof toegevoegd in de hoop op een beter resultaat, maar helaas! Inmiddels ook bij een andere garage een nieuwe meting laten verrichten(speciaal de LMM en de temperatuur sensor laten controleren) maar ook hier geen enkele afwijking.
Heeft iemand enig idee waar dit hoge verbruik vandaan kan komen, danwel wat er nog aan gedaan kan worden? Ik overweeg een chip in te laten bouwen maar of dit veel resultaat heeft, betwijfel ik en wellicht dat iemand hier ook ervaring mee heeft? Gr. Bert

hoekie1964

Geplaatst door hoekie1964 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Outlander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vind dit niet zo raar met een koffer op je dak, gemiddeld 1 op 11,7 km is normaal voor een diesel met een gewicht van 1630 kg. en een windvanger op je dak en 170.000 km. op de klok.

Gr. Harry

hoekie1964 (0), 13 jaar geleden

Het gaat mij niet zozeer om de vakantieritten danwel om het gemiddelde verbruik van 10,5(zonder dakkoffer) waarbij anderen volgens opgaaf wel hun fabrieksnorm halen. Hiervoor een v70 2.5 diesel van 1610 kg deze reed gemiddeld 1 op 16.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Outlander of stel zelf een nieuwe vraag.